Redsense erhåller internationellt patenterkännande (PCT) för sensorplåster som detekterar kateterläckage
Hem NYHETER Redsense erhåller internationellt patenterkännande (PCT) för sensorplåster som detekterar kateterläckage

Redsense erhåller internationellt patenterkännande (PCT) för sensorplåster som detekterar kateterläckage

Publicerat av: Redaktionen

Redsense Medical meddelar att bolagets internationella patentansökan (PCT) för Redsense Catheter Patch, som detekterar blodläckage från kateter vid hemodialysbehandling, har godkänts.

Redsense erhåller internationellt patenterkännande (PCT) för sensorplåster som detekterar kateterläckage 2Den kommer nu att användas för att erhålla nationella patent på viktiga lokala marknader.

Vid inlämnande av en PCT-ansökan anses ansökan vara ingiven i samtliga av PCT:s över 150 medlemsländer. Ett godkännande innebär att dess uppfinningshöjd och industriella tillämpbarhet har godkänts i en preliminär bedömning som genomförs av ett fåtal patentmyndigheter med särskilt goda resurser. Redsense Medicals beviljade PCT-ansökan har nummer WO2018052353A1.

–Det här är ett mycket positivt besked som innebär att det immateriella skyddet för Redsense blodläckagealarm nu utökas till att även omfatta detektion av blodläckage när hemodialysmaskinen kopplas in via kateter, vilket är den näst vanligaste metoden efter vennål, säger Redsense Medicals vd Patrik Byhmer.

Redsense blodläckagealarm används av allt fler privata och offentliga aktörer i Europa, USA och andra geografiska regioner. Bland annat används systemet av den offentliga sjukvården i Italien sedan Redsense Medicals affärspartner Spindial utsetts till en av vinnarna i den stora offentliga Consip-upphandlingen som omfattar leveranser av dialysvård under fem års tid. Redsense blodläckagealarm används med sensorplåster för antingen vennål eller kateter, och kan även levereras med funktionalitet för automatisk pausning av blodflödet tillsammans med kompatibla dialysmaskiner.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>