Redsense Medical tecknar distributionsavtal för Spanien med Palex Medical
Hem NYHETER Redsense Medical tecknar distributionsavtal för Spanien med Palex Medical

Redsense Medical tecknar distributionsavtal för Spanien med Palex Medical

Publicerat av: Redaktionen

Redsense Medical har tecknat ett distributionsavtal för Spanien med distributören Palex Medical.

Redsense Medical tecknar distributionsavtal för Spanien med Palex Medical 2En första beställning av bolagets blodläckagealarm väntas inom de kommande veckorna för att kunna utvärdera systemet tillsammans med spanska läkare och sjuksköterskor.  Bolaget distribuerar även direktkompatibla dialysmaskiner från Redsenses samarbetspartner Nikkiso.

Spanien är en av de största europeiska marknaderna för hemodialys med omkring 24 000 patienter. Palex Medical fokuserar främst på den allmänna hälsovården som omfattar cirka 40 procent eller knappt 10 000 av dessa patienter.

– Det här avtalet innebär att Redsense erhåller en stark distributionspartner på den viktiga spanska marknaden, vilket är positivt för vår närvaro i Europa som helhet. Vi ser fram emot att kunna bidra till en högre patientsäkerhet, och därmed minskade vårdkostnader, för hemodialysbehandlingar i Spanien, säger Redsense Medicals vd Patrik Byhmer.

Palex Medical grundades för över 60 år sedan, och bolaget har omkring 300 anställda som erbjuder ett brett utbud av mediciniska produkter i Spanien. Bolaget har ett nära samarbete med den offentliga vården och strävar efter att ligga i framkant genom att erbjuda innovativa medicinska produkter och hälsovårdskoncept.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>