Hem NYHETER Redsense Medical väljer Etteplan för fortsatt utveckling och industrialisering av medicinsk produkt

Redsense Medical väljer Etteplan för fortsatt utveckling och industrialisering av medicinsk produkt

Publicerat av: Redaktionen

Redsense Medical har valt Etteplan som betrodd utvecklingspartner i industrialiseringen av en slangklämma som används vid hemodialysbehandling.

Redsense Medical väljer Etteplan för fortsatt utveckling och industrialisering av medicinsk produkt 3Projektet inkluderar industrialisering av en prototyp som tidigare utvecklats av Etteplan redo för lansering på marknaden.

Redsense Medical och Etteplan har samarbetat i många år inom det medicintekniska området och med utveckling av medicinska apparater. Etteplan har tidigare bistått Redsense i utvecklingen av en apparat för upptäckt av blodförlust. Apparaten används för övervakning och larm vid blodläckage i samband med hemodialysbehandling.

Under 2017 utvecklade, producerade och levererade Etteplan en funktionell prototyp av en automatisk slangklämma till Redsense, att användas som en förlängning av larmenheten. När larmet går, stoppar slangklämman automatiskt läckaget. Prototypen har utvärderats på ett sjukhus i Kanada med positiva resultat. Redsense och Etteplan samarbetar nu för att industrialisera prototypen så att produkten kan lanseras på marknaden.

Huvudsyftet är att utveckla en enhet enligt MDR (Medical Device Regulation) redo för CE-märkning, produktion och försäljning, inklusive regulatorisk dokumentation. Projektet kommer att genomföras under Etteplans kvalitetsledningssystem som är certifierat enligt ISO-13485.

Projektet omfattar flera av Etteplans kompetensområden, som industridesign, mekanisk konstruktion, mjukvaruutveckling och elektronikdesign. Etteplan har lång erfarenhet av att utveckla medicinska apparater, från idé och konceptutveckling till produktion. Projektet kommer att genomföras på Etteplans kontor i Halmstad.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>