Hem NYHETER Regeringen vill visa upp det digitala och innovativa Sverige

Regeringen vill visa upp det digitala och innovativa Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Regeringen har gett Svenska institutet (SI) i uppdrag att genomföra en förstudie om ett ”digitalt showroom”, ett utställningskoncept som marknadsför och sprider det digitala och innovativa Sverige.

Regeringen vill visa upp det digitala och innovativa Sverige 2

Anders Ygeman

Svenska institutet ska i sin förstudie b.la titta på vilket behov det finns för ett utställningskoncept där utvalda aktörer kan erbjudas att visa upp Sverige som ett föregångsland inom hållbar digitalisering, digital innovation och tillämpning och utveckling av ny teknik, inom till exempel AI, GovTech, FinTech och MedTech.

– Sverige är EUs mest innovativa land. Ett showroom kan bidra till att marknadsföra Sverige internationellt, säger digitaliseringsminister Anders Ygeman

Konceptet ligger i linje med ambitionerna i till exempel digitaliseringsstrategin, exportstrategin, den nationella inriktningen för AI och samverkansprogrammet Näringslivets digitala strukturomvandling.

Svenska institutet ska även lämna förslag på hur ett utställningskoncept kan utformas och gestaltas, digitalt och fysiskt. Uppdraget kan resultera i flera möjliga alternativ.

Uppdraget ska redovisas till Regeringskansliet senast den 28 februari 2020.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>