Hem NYHETER Region Skåne berörs inte av felaktiga laboratoriesvar

Region Skåne berörs inte av felaktiga laboratoriesvar

Publicerat av: Redaktionen

Under tisdagen informerade Folkhälsomyndigheten om att man upptäckt ett antal felaktiga covid-19-tester från två privata laboratorier.

Region Skåne berörs inte av felaktiga laboratoriesvar 3Men inget av dessa anlitas av Region Skåne.

I Region Skåne analyseras covidtester främst i regionens eget laboratorium. Självtesterna som beställs via 1177.se analyseras av ett laboratorium i Linköping som Region Skåne har avtal med – och det är inte bland de som har levererat felaktiga provsvar.

– Det som har inträffat är förstås väldigt beklagligt. Dessbättre är Region Skåne inte berört av det här, säger Eva Melander, smittskyddsläkare i Skåne.

Betyder det att ingen skåning kan ha råkat ut för de felaktiga testerna?
– Inte om man är testad hos Region Skåne eller via de självtester som beställs via 1177.se i Skåne, säger Eva Melander.

Har man däremot testat sig utanför Skåne skulle man kunna vara berörd. I så fall kommer man att bli kontaktad. ”Alla berörda kommer att senast på torsdagen den 27 augusti bli kontaktade om det som hänt och få sina provsvar tillbakadragna” skriver Folkhälsomyndigheten på sin hemsida.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>