Hem NYHETER Regionfullmäktige med digitalt fokus

Regionfullmäktige med digitalt fokus

Publicerat av: Redaktionen

På tisdagens regionfullmäktigemöte fastställdes Trafikförsörjningsprogrammet för Skåne 2020-2030 samt beslut om höjt maxbelopp av förseningsersättning i kollektivtrafiken.

Regionfullmäktige med digitalt fokus 2

Utställning och samtal om Region Skånes digitala satsningar på regionfullmäktigemötet.

Ledamöterna i regionfullmäktige fick också en presentation av Region Skånes digitala satsningar

Beslut i korthet:
Region Skåne ska som regional kollektivtrafikmyndighet regelbundet fastställa mål för den regionala kollektivtrafiken i ett trafikförsörjningsprogram. Programmet revideras vart fjärde år. På regionfullmäktigemötet fastställdes Trafikförsörjningsprogrammet 2020-2030. Fokus ligger på ökad tillgänglighet, ökad kundnöjdhet samt minskat koldioxidutsläpp.

Beslut togs också om justeringar angående ersättning i samband med försening i kollektivtrafiken. Maxbeloppet för ersättning med taxi i samband med försening höjs till 1 200 kronor från dagens 1 170 kr. Syftet är att en smidigare och effektivare hantering samt ett tydligare regelverk för Skånetrafikens kunder.

Därutöver behandlades motioner och ärenden. På Region Skånes webbplats finns dagordning för sammanträdet i sin helhet samt Trafikförsörjningsprogrammet för Skåne 2020-2030

Satsning på digitalisering för ökad tillgänglighet

Regionfullmäktige fick också en presentation av regiondirektör Alf Jönsson om de digitala satsningarna som görs i Region Skåne.

– Den tekniska utvecklingen och Region Skånes digitala satsningar möjliggör och skapar bättre förutsättningar för invånarna i Skåne om en ökad tillgänglighet och bättre kvalitet i vården, säger Alf Jönsson, regiondirektör.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>