Renée Robinson Strömberg stärker Doctrins styrelse för fortsatt internationell expansion
Hem NYHETER Renée Robinson Strömberg stärker Doctrins styrelse för fortsatt internationell expansion

Renée Robinson Strömberg stärker Doctrins styrelse för fortsatt internationell expansion

Publicerat av: Redaktionen

Renée Robinson Strömberg är utsedd till ny styrelseledamot i Doctrin och stärker den befintliga styrelsens expertis med kommersiell erfarenhet från en rad framgångsrika SaaS/tech-bolag.

Doctrins digitala plattform hjälper vårdgivare att stärka sin kapacitet tack vare effektivare flöden och kommunikation, samtidigt som den medicinska kvaliteten förbättras med bättre förberedda vårdkontakter och stärkt kontinuitet.

Bolaget är Sveriges ledande leverantör av digitala lösningar för digifysisk vård. Bland kunderna är ett flertal av Sveriges största privata primärvårdsgivare däribland Capio och Praktikertjänst samt ett flertal ledande specialistvårdgivare som Ersta sjukhus och Sophiahemmet. Under pandemiåret 2020 ökade antalet genomförda patientärenden med hela 280 procent och idag har över 2 000 000 patientkontakter genomförts i plattformen.

Under 2020 fortsatte Doctrin sin internationella expansion genom att lansera i Storbritannien. Bolaget utökade även verksamheten i Norge, utöver Volvat som varit kund sedan 2018, genom att vinna upphandling utlyst av Norska Helsedirektoratet.

– Vi har det senaste året sett ett enormt intresse för digitala tjänster, inte bara från primärvården, utan även från specialistvård och tandvård. Vi har kunnat påvisa effektivitetsförbättringar som väcker intresse på nya marknader som Norge och UK. Till skillnad från många plattformar som framförallt erbjuder lösningar för distansvård, fokuserar vi på att lösa vårdens långsiktiga utmaning, resursbristen. Det ökade intresset från omvärlden i kombination med Renées internationella profil stärker oss under den fortsatta internationella expansionen, säger Anna-Karin Edstedt Bonamy, VD Doctrin.

Renée Robinson Strömberg har lång erfarenhet av att skala bolag i SaaS/tekniksektorn och är sedan tidigare ledamot i styrelsen för det börsnoterade bolaget Sinch, en molnbaserad tjänst för kundkommunikation, som används av 8 av 10 av USAs största techbolag. Sinch är verksamma i 47 länder med över 2000 anställda.

Renée kommer senast från Cisco, ett av världens största teknikföretag. Hon ledde där integrationsarbetet vid Ciscos uppköp av Tail-f, ett bolag ledande inom network programmability och ansvarade även för Cisco och Ericssons strategiska samarbeten. Renée har en MBA i Finance and Marketing från University of Michigan och började sin professionella bana inom Business Development på American Healthcare China.

– Jag började min karriär inom healthcare så nu är det som om säcken knyts samman när jag kan kombinera tidigare erfarenhet av internationella tillväxtbolag i tekniksektorn med min passion för healthtech. Jag ser fram emot att hjälpa Doctrin igenom nästa stora internationella expansionsfas, säger Renée Robinson Strömberg

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>