Hem NYHETER Samsung Medison använder AI för snabbare och mer exakta ultraljud vid graviditeter

Samsung Medison använder AI för snabbare och mer exakta ultraljud vid graviditeter

Publicerat av: Redaktionen

Samsung Medison och Intel presenterar nu ett samarbete inom smarta arbetsflöden för att förbättra obstetrisk mätning som bidrar till ökad säkerhet för både mödrar och foster, vilket potentiellt kan hjälpa till rädda liv.

Samsung Medison använder AI för snabbare och mer exakta ultraljud vid graviditeter 2

Samsung Medison använder AI för snabbare och mer exakta ultraljud vid graviditeter

Med hjälp av en Intel Core i3-processor, Intels distributioner av OpenVINO- samt OpenCV-verktygen automatiseras och förenklas Samsung Medisons BiometryAssist fostermätningar, medan LaborAssist automatiskt uppskattar fostrets utvecklingskurva under graviditeten. Därmed kan man få en komplett förståelse för barnets utveckling under graviditeten, utan att utföra invasiva digitala vaginala undersökningar.

”Samsung Medisons BiometryAssist är ett delvis automatiserat mätningssystem för fosterbiometri som automatiskt lokaliserar intresseområden och visar en framgångsgrad på 97 till 99 procent för varje parameter. En sådan hög effektivitet möjliggör medicinsk användning med stor precision”, säger Professor Jayoung Kwon, doktor, avdelning för fostermedicin, Institutionen för obstetrik och gynekologi, Yonsei University College of Medicine, Yonsei University Health System i Seoul, Korea.

Enligt Världshälsoorganisationen (WHO) dog år 2017 cirka 295 000 kvinnor vid förlossning eller under eller efter graviditeten. Samtidigt har dödstalen för gravida mödrar har sjunkit. Trots att varje graviditeten är indivduell och unik kan de flesta dödsfall förhindras. Forskning från Perinatal Institute fann att spårning av fostrets tillväxt är avgörande för en god gravidvård och kan hjälpa till att förhindra dödfödda barn om läkare kan känna igen tillväxtbegränsningar.

”På Intel är vi fokuserade på att skapa och möjliggöra världsförändrande teknik som berikar alla människors liv på jorden. Vi arbetar med företag som Samsung Medison för att använda den senaste tekniken på ett sätt som förbättrar patientsäkerheten och förbättrar de kliniska arbetsflödena, i detta fall för den viktiga och tidskänsliga vården som tillhandahålls under graviditet och förlossning”, säger Claire Celeste Carnes, strategic marketing director, Health and Life Sciences, Intel.

BiometryAssist automatiserar och standardiserar fostermätningar på cirka 85 millisekunder med ett enda klick, och ger över 97 procent noggrannhet. Detta gör att läkare kan spendera mer tid på att prata med sina patienter medan de också standardiserar fostermätningarna – vilka historiskt sett har varit svåra att utföra med precision. Med BiometryAssist kan läkare snabbt säkerställa konsekventa mätvärden för ett större antal patienter.

”Samsung arbetar för att förbättra effektiviteten för nya diagnostiska funktioner, såväl som sjukvårdstjänster. Intels distribution av OpenVINO- samt OpenCV-verktygen har varit mycket hjälpsamt för att nå dessa mål”, säger Won-Chul Bang, corporate vice president och chef för Product Strategy, Samsung Medison.

Under förlossningen hjälper LaborAssist sjukvårdspersonalen att bevaka i vilken vinkel fostret rör sig (AoP) såväl som huvudets riktning. Detta gör det möjligt för både läkare och patient att förstå fostrets position och förlossningsarbetet för att avgöra den bästa förlossningsmetoden. Det finns alltid risker under förlossningen och en för långsam födsel kan leda till problem för barnet. Att i realtid få en mer exakt bild av utvecklingen vid en födsel kan hjälpa läkare att bestämma bästa alternativet vid födseln och potentiellt bidra till att minska antalet onödiga kejsarsnitt.

”LaborAssist tillhandahåller automatisk mätning av fostrets vinkel samt information om vinkel på huvudet och fostrets uppskattade läge. Det är användbart för att förklara för patienten och hennes familj hur arbetet fortskrider, med ultraljudsbilder som visar hur huvudet byter läge under förlossningen. Det förväntas vara till stor hjälp vid bedömningen av förlossningsarbetets utveckling och för att fatta beslut om själva förlossningen”, säger professor Min Jeong Oh, läkare, doktor, Institutionen för obstetrik och gynekologi, Korea University Guro Hospital i Seoul, Korea.

BiometryAssist och LaborAssist används redan i 80 länder inklusive USA, Korea, Italien, Frankrike, Brasilien och Ryssland. Lösningarna fick klass 2-godkännande av FDA 2020.

Intel och Samsung Medison kommer att fortsätta att samarbeta för att utveckla det senaste inom ultraljud genom att accelerera AI och nyttja avancerad teknik i nästa generations Samsung Medison-ultraljudslösningar, inklusive Nerve Tracking, SW Beamforming och AI Module.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>