Samsung och Vertical letar startups i norden – med fokus på hälsa och träning
Hem NYHETER Samsung och Vertical letar startups i norden – med fokus på hälsa och träning

Samsung och Vertical letar startups i norden – med fokus på hälsa och träning

Publicerat av: Redaktionen

Vertical erbjuder ett fyra månader långt accelerator-program för startups inom hälsa och träning. Genom programmet vill de hjälpa unga företag att växa och kommer därför erbjuda föreläsningar, kurser och workshops i bland annat affärsutveckling, finansiering och design.

Genom utvalda mentorer med särskild expertis inom området kommer deltagarna att coachas till att nå sin fulla potential. De utvalda startup-företagen får samtidigt möjlighet att under pågående program arbeta i Verticals moderna lokaler i Otaniemi, som är Helsingfors innovationscentrum.

sasung startup

Samsung och Vertical

Accelerator-programmet har ett tydligt fokus på tillväxt och skalbarhet, design och användarupplevelse, distribution och kundförvärv. I slutet av programmet investerar Vertical upp till 150 000 EUR i de mest lovande idéerna och företagen.

– Kort kan man säga att Vertical hjälper entreprenörer att både utveckla sitt företags produkter och idéer och identifiera möjliga distributionspartners för att de ska kunna växa, säger Kenneth Salonius, grundare av Vertical.

Vertical – länken mellan startups och etablerade företag
– Tack vare ett nära samarbete med näringslivet kan vi erbjuda en direkt dialog med branschen. Genom vårt partnerskap med Samsung får deltagarna tillgång till den absolut senaste teknologin samtidigt som de får många nya kontaktytor på den globala marknaden, säger Salonius.

För Samsung har samarbetet med Vertical resulterat i att de genom ett nordiskt licensavtal, implementerat startup-företaget Firstbeats innovation för att mäta pulsen i sina mobiltelefoner, surfplattor och wearables på den globala marknaden.

– Vi är stolta över att få vara med och bidra till utvecklingen av nya tekniklösningar inom hälsoområdet. Partnerskapet med Vertical ligger helt i linje med Samsungs nordiska strategi om att stötta unga entreprenörer och bidra till att skapa en bättre värld full av rikare digitala upplevelser, säger Elin Wallberg,ansvarig för Corporate Citizenship på Samsung Norden.

Fjuul och framtiden
Ett annat framgångsrikt projekt från Verticals accelerator-program är företaget Fjuul och deras app som gör dagliga aktiviteter till meningsfull träning. Under hösten 2015 fick Fjuul möjligheten att arbeta med Verticals huvudpartner Samsung.

– Tillsammans med Samsung utvecklade vi en version av vår app för androidenheter bland annat till den nya smartklockan Samsung Gear S2, säger Matti Räty, CTO på Fjuul och fortsätter: Samsung är en stor aktör på marknaden och genom vårt samarbete fick vi möjlighet att nå ut till en bredare publik. Nu kan vi hjälpa ännu fler människor att vara hälsosamma i vardagen.

Fjuul inledde parallellt ett samarbete med finska försäkringsbolaget OP under Vertical-programmet. Idag är Fjuul integrerade i deras hälsoförsäkring på så sätt att OP sänker premien för de kunder som möter sina dagliga aktivitetsmål i Fjuul-appen.

– Verticals acceleratorprogram har skapat nya affärsmöjligheter för oss då vi fått chansen visa att vår produkt kan användas av större företag och organisationer för att skapa och kommersialisera nya produkter och tjänster inom hälsa, avslutar Räty.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>