Sciety tar in 10 mkr via sin finansieringsplattform för bolag i hälsosektorn
Hem NYHETER Sciety tar in 10 mkr via sin finansieringsplattform för bolag i hälsosektorn

Sciety tar in 10 mkr via sin finansieringsplattform för bolag i hälsosektorn

Publicerat av: Redaktionen

Sciety avslutar finansieringsrunda om 10 mkr och får ett trettiotal nya aktieägare med olika bakgrund inom finansbranschen och hälsosektorn.

Sciety tar in 10 mkr via sin finansieringsplattform för bolag i hälsosektorn 2Den största nya aktieägaren blir investeringsbolaget Linc.

I mars avslutades investeringsrundan i Sciety där bolaget tillfördes 10 mkr. Sciety som är en investeringsplattform med fokus på onoterade tillväxtbolag i hälsosektorn har sedan lanseringen hösten 2016 bidragit till att tio bolag finansierats med drygt 65 mkr.

”Nu kommer vi att bygga organisation för att skala upp verksamheten och bidra till att fler människor får möjlighet att investera i onoterade bolag inom hälsosektorn. Därefter kommer vi att utöka vårt erbjudande med nya tjänster”, berättar Andreas Lindblom, VD för Sciety.

En av de större nya ägarna är investeringsbolaget Linc som har betydande innehav i MedCap, Sedana, Stille och flera andra bolag i hälsosektorn. Bland investerarna finns också Sture Hallström med lång erfarenhet av investeringar i onoterade bolag i hälsosektorn och Anders Söderlund som är läkare och medgrundare av Nacka Närsjukhus Proxima. Även flera av Scietys kunder och befintliga aktieägare deltog i rundan.

”Sciety har potential att bli en av de ledande kanalerna för finansiering av tillväxtbolag inom hälsosektorn”, konstaterar Bengt Julander, VD för Linc.

Hittills har Sciety drivits av grundarna Andreas Lindblom och Malin Härdig tillsammans med Erik Hjelmstedt (CFO för Kry) och Gunnar Ahlberg (VD för GHP Kirurgkliniken på Sophiahemmet) i styrelsen.

”I vår expansion är det en styrka att ha både kunder och yrkesverksamma inom finansbranschen och hälsosektorn i ägarkretsen. Vi ser fram emot att tillsammans erbjuda en finansieringslösning som bidrar till vår vision att innovationer som gör skillnad når sin fulla potential och skapar värde”, avslutar Andreas Lindblom.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>