Nokia lanserar avancerad sömnsensor som skall förbättra hälsa
Hem PRODUKTNYTT Nokia lanserar avancerad sömnsensor som skall förbättra hälsa

Nokia lanserar avancerad sömnsensor som skall förbättra hälsa

Publicerat av: Redaktionen

Nokia lanserar nu Nokia Sleep, en avancerad sömnsensor som levererar personlig sömnanalys och erbjuder smarta hem-kontroll med hjälp av IFTTT-integration.

Nokia lanserar avancerad sömnsensor som skall förbättra hälsa 2Sömnkvalitet spelar en väsentlig roll när det kommer till att bibehålla en hälsosam livsstil. Detta konstaterar National Institute of Health som länkar sömnbrist till en ökad risk för hjärtsjukdomar, njurproblem, högt blodtryck, diabetes och stroke.

Som svar på detta lanserar Nokia, ledande inom uppkopplad hälsa, Nokia Sleep. Nokia Sleep är en Wifi-styrd dyna som placeras under sängmadrassen för att ge insikt i sömnkvalitet. Med hjälp av den automatiserande plattformen IFTTT erbjuder Nokia Sleep även viss smarta hem-kontroll.

”Vi tror att varje natts sömn ger användare en chans att återhämta sig och styrka sitt välbefinnande”, säger Gregory Lee, President Nokia Technologies. ”Nokia Sleep ger användare värdefull insikt om deras sömnvanor samt utrustar dem med kunskapen de behöver för att förbättra deras hälsa”.

Den nya sömnsensorn inkluderar:

  • Analys av sömncykler: Sömntid och avbrott, lätt, djup och REM-faser samt koll på eventuella snarkningar.
  • Ett individuellt ’Sleep Score’ (poängsystem) ges och indikerar hur återställande nattens sömn varit. Användare utbildas även i vad som är viktigt för en god natts sömn samt hur de kan förbättra sömnen.
  • Smarta hem-kontroll med hjälp av plattformen IFTTT. Nokia Sleep fungerar som en kontroll för att automatisk styra ljus, ljud, termometer och mer när användaren lägger sig och går upp ur sängen. Användare kan tex. automatisk dimma ljuset när de lägger sig i sängen.
  • Nokia Sleep synkroniserar automatiskt med Nokia Health Mate-appen. På så sätt kan användare ha all sin hälsodata på en plats. Appen ger bland annat personliga råd och coaching program, med ett program utvecklat speciellt för sömn.

Nokia Sleep är del av Nokias större ekosystem av uppkopplade hälsoprodukter såsom aktivitetsmätare och smarta vågar.

RLVNT Distribution AB är nordisk distributör av Nokia och dess hälsoprodukter. Nokia Sleep finns nu tillgängliga i utvalda hemelektronikbutiker.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>