Sectra gör det enkelt för röntgenavdelningar att förbättra uppföljning av gadolinium
Hem NYHETER Sectra gör det enkelt för röntgenavdelningar att förbättra uppföljning av gadolinium

Sectra gör det enkelt för röntgenavdelningar att förbättra uppföljning av gadolinium

Publicerat av: Redaktionen

Medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectra erbjuder nu möjligheten att dokumentera och följa upp användningen av kontrastmedel med gadolinium i företagets lösning för stråldosövervakning, Sectra DoseTrack.

Sectra gör det enkelt för röntgenavdelningar att förbättra uppföljning av gadolinium 2Gadoliniumkontrast används ofta för att förbättra bildkvaliteten vid MR-undersökningar. Genom att systematiskt registrera information om användningen, kan sjukvården minska risken att patienter drabbas av negativa bieffekter på grund av för höga ackumulerade nivåer av gadolinium. Sectra DoseTrack, inklusive den nya funktionaliteten, visas denna vecka på den globala radiologimässan RSNA i Chicago.

– Det är väldigt vanligt att använda kontrastvätskor som innehåller ämnen som gadolinium för att tydligare visa detaljer i olika organ under MR-undersökningar. Men, för patientsäkerhetens skull, är det helt avgörande att röntgenavdelningar enkelt kan dokumentera och spåra varje enskild injektion. Genom att skriva in denna information i Sectra DoseTrack kan man säkerställa att informationen blir tillgänglig för samtliga berörda parter i organisationen genom kundens journalsystem, Sectras stråldosmonitoreringslösning eller bildhanteringssystemet Sectra PACS, säger Ian Judd, productchef för Sectra DoseTrack.

Om Sectra DoseTrack
Sectra DoseTrack är en webbaserad lösning som samlar in, presenterar och möjliggör analys av stråldosinformation från olika röntgenapparater. Genom att automatisera insamlingen av data sparar sjukvården värdefull tid. Lösningen används exempelvis till övervakning av utrustning för att upptäcka om en röntgenapparat ger patienterna för mycket strålning och till att följa upp enskilda patienters stråldos för att undvika överdriven strålning.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>