Så undviker Hemit driftstopp från tolv timmar till tre minuter
Hem NYHETERIT-LÖSNING Så undviker Hemit driftstopp från tolv timmar till tre minuter

Så undviker Hemit driftstopp från tolv timmar till tre minuter

Publicerat av: Redaktionen

Hemit sänker nedtiden med 99 % för att rädda fler liv.

Så undviker Hemit driftstopp från tolv timmar till tre minuter 2Vårdföretaget Hemit såg över sin tillgänglighetslösning för att kunna erbjuda bättre vård. Resultatet är att avbrottstiden vid driftstopp nu sänkts från tolv timmar till tre minuter.

Inom sjukvården behöver viktiga patientdata alltid finnas tillgängliga för personalen, av naturliga skäl kan det handla om en fråga på liv och död. Det var ett problem Norska Hemit, som driver sju sjukhus och sex apotek i landet, stod inför och där en snabb lösning behövdes.

– Det var hög tid att modernisera vår IT-infrastruktur, inklusive återställning av kritiska data som våra läkare använder, säger Geir Waterloo, senior IT-konsult på Hemit.

Bland annat låg en av utmaningarna i att kraftigt minska RTO, Recovery Time Objective. Återställningstiden för viktiga data låg tidigare på tolv timmar, något som behövde minskas till minuter i det nya upplägget. Bland de data som innefattades återfinns bland annat rapporteringar från laboratorier, röntgenbilder och provresultat. Hemit synkroniserar den typen av data kontinuerligt för att vårdpersonalen alltid ska ha uppdaterade uppgifter och kunna ge rätt behandling. Exempelvis har det hänt att patienter uppvisat allergi mot vissa typer av läkemedel, då behövs uppdaterad information för att kunna ge rätt vård – och den behöver alltid finnas tillgänglig.

– Vår personal behöver omedelbar åtkomst till viktiga patientdata, säger Waterloo. Det kan röra sig om liv eller död.

Från tolv timmar – till tre minuter

Hemit ersatte sin gamla lösning för säkerhetskopior med Backup & Replication™ från Veeam. På så sätt kunde deras RTO-tid minskas med 99 procent! Från tolv timmar till tre minuter. Veeams tillgänglighetslösning säkerhetskopierar 59 VMware vSphere-maskiner, på mer än tio terabyte, till Dell EMC Data Domain Storage-enheter. Med Veeams lösning hanteras säkerhetskopiering blixtsnabbt och med funktionen Instans VM Recovery återställs virtuella enheter på ett par minuter.

– Veeam räddar dagen, varje dag, säger Waterloo. Både säkerhetskopior och återställning är alltid snabb och fungerar alltid. Det gör att vi aldrig ens skulle överväga ett annat alternativ för våra bokstavligt talat livsviktiga data.

En oväntad bonus av det nya systemet är en funktion kallad On-Demand Sandbox. Med den skapas en isolerad miljö där Hemit kan testa uppdateringar och nya funktioner på ett säkert sätt innan de implementeras i produktionsmiljön. En lösning som ytterligare minskar risken för driftstörningar.

Hemit ser inte satsningen som en engångsföreteelse. Efter att ha sett i praktiken hur den nya lösningen fungerar finns den även med i planerna för framtiden.

– Allt eftersom vi expanderar vår plattform och lägger till fler virtuella maskiner kommer Veeam finnas där, säger Waterloo. Vårt uppdrag är att tillhandahålla IT-lösningar som räddar liv och Veeam stödjer det uppdraget.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>