Kvantsäkert krypto från Sectra får EU-godkännande på nivån SECRET
Hem NYHETER Kvantsäkert krypto från Sectra får EU-godkännande på nivån SECRET

Kvantsäkert krypto från Sectra får EU-godkännande på nivån SECRET

Publicerat av: Redaktionen

Europeiska rådet har godkänt den senaste versionen av den avlyssningssäkra mobiltelefonen Sectra Tiger/S 7401 LTE från det internationella cybersäkerhets- och medicinteknikföretaget Sectra (STO: SECT B).

Kvantsäkert krypto från Sectra får EU-godkännande på nivån SECRET

Godkännandet som gäller säkerhetsnivån SECRET certifierar den senaste versionen Sectra Tiger/S för delning av information som, om den faller i orätta händer, allvarligt kan skada säkerheten för EU och dess medlemsländer.

Sectra Tiger/S är kvantsäker och den senaste versionen innehåller funktioner såsom förbättrad filöverföring och chatt samt stöd för alla fasta nät och mobila 4G-nät inom Europa. De nya funktionerna ger användaren bättre tillgänglighet och en bättre användarupplevelse och användningsområden. Röst- och filöverföringsfunktionerna är godkända för användning till och med säkerhetsnivån SECRET UE/EU SECRET. Meddelandefunktionen är godkänd för användning till och med säkerhetsnivån RESTREINT UE/EU RESTRICTED.

– En kvantsäker lösning är avgörande för våra kunder så att de kan skydda sig från möjliga attacker både i dag och i framtiden. Med tanke på den långa tidshorisonten på 30–40 års sekretess för mycket känslig information och nationalhemligheter så är det ytterst relevant att dagens säkerhetslösningar byggs på kvantsäkra principer, säger Simo Pykälistö, vd Sectra Communications.

Kvantdatorer kan utföra vissa typer av beräkningar betydligt effektivare än dagens datorer. Sådana datorer skulle därmed kunna utgöra ett hot mot dagens krypteringsmetoder och kvantsäkra lösningar uppfattas därför som något av det viktigaste för att framtidssäkra sekretess.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>