SensoDetect – hörselhallucinations studie förlängd
Hem NYHETER SensoDetect – hörselhallucinations studie förlängd

SensoDetect – hörselhallucinations studie förlängd

Publicerat av: Redaktionen

SensoDetect meddelade den 4 maj 2017 att man tillsammans med Londonbaserade Dr Afzal Ghazala startade en studie rörande en ny metod för att med ljud minska hörselhallucinationer vid psykossjukdomar.

SensoDetect - hörselhallucinations studie förlängd 2Studien planerades vara klar under 2017 men har förlängts av Dr Ghafzala och de finansierande Engelska organisationerna i samråd med SensoDetect som fortsatt bistår enligt plan även om tiden förskjutits efter tidigare tidsramar.

Som tidigare beskrivits drabbar Schizofreni och psykossjukdom med förekomst av hörselhallucinationer omkring en procent av världens befolkning. Medicinering är viktig men har begränsad effekt på just hörselhallucinationer. Vidare avstår vissa individer av olika anledning medicinering.
Därför är det angeläget med komplementära behandlingsformer, gärna lättanvända och till lågt pris, för att kunna erbjudas globalt.

SensoDetect arbetar inom psykoakustik och psykiatrisk forskning tillsammans med Dr Afzal Ghazala, en Londonbaserad psykiatriker med livslång erfarenhet av behandling av psykiskt sjuka, som föreslår en hörlursbaserad apparatur som med självvalda ljudsekvenser maskerar och minskar hörselhallucinationer.

”Det är mycket positivt att vi kan fortsätta samarbetet trots förseningar, som legat utanför samtliga parters påverkan, och jag ser fram emot en lösning som kan hjälpa många individer och skapa förutsättningar för en bredare marknad på sikt. SensoDetect fokuserar med BERA 3.0 på ADHD, Schizofreni och Autism och det är därför viktigt för oss att vara med och bistå med expertis och input som kan leda till ökad användning och nya bredare produkter och marknader. Schizofreni tester före och efter behandling av olika slag är direkt relaterat till BERA 3.0 och kompletterande produkter är en spännande möjlighet som jag absolut är öppen för och att det försenats har tyvärr berott på utomstående omständigheter som vi tyvärr bara får acceptera. Men nu är vi på gång igen och det ska bli mycket spännande och se resultatet!”, säger VD, Johan Olson, SensoDetect AB (publ.)

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>