Hem NYHETER Senzime beviljas patent i USA för OnZurf Probe

Senzime beviljas patent i USA för OnZurf Probe

Publicerat av: Redaktionen

Senzime meddelar idag att företagets patentansökan om OnZurf Probe i USA har beviljats.

Senzime beviljas patent i USA för OnZurf Probe 3OnZurf är en mikrodialysprob utformad för att övervaka mag-tarmorgan som matstrupe, mage och lever.

OnZurf Probe förvärvades av Senzime 2016 och bygger på en innovation av Dr Pernilla Abrahamsson och klinisk forskning vid Umeå universitet. Utvecklingen inklusive CE-godkännande av OnZurf slutfördes av Senzime år 2017. OnZurf är utformad för att möjliggöra kontinuerlig provtagning och monitorering av enskilda organ såsom matstrupe, mage och lever. Genom övervakning på organytan är det möjligt att med minimal påverkan på organet detektera lokala metabola processer såsom förhöjning av laktat och andra markörer inklusive tidiga indikatorer på syrebrist (ischemi) och komplikationer.

I november 2020 licensierade Senzime ut OnZurf probe för den europeiska marknaden inklusive tillverkningsrättigheter och relaterat produktansvar till företaget Moss S.p.A baserat utanför Milano, Italien. Senzime har behållit patenträttigheterna samt rätten att kommersialisera OnZurf på samtliga marknader utanför Europa, inklusive USA.

”OnZurf Probe är en unik produkt med en enorm potential för tidig upptäckt av allvarliga tillstånd såsom ischemi. Detta amerikanska patent kommer att vara mycket viktigt vid framtida kommersialisering av OnZurf på den amerikanska marknaden”, säger Pia Renaudin, VD för Senzime.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>