Hem TEKNIK Senzime fokuserar mot marknaden för narkosövervakning och kommunicerar målsättning för 2019

Senzime fokuserar mot marknaden för narkosövervakning och kommunicerar målsättning för 2019

Publicerat av: Redaktionen

Senzime AB meddelar idag att bolaget valt att öka sitt fokus mot marknaden för narkosövervakning som en följd av det ökade intresset för bolagets monitor inom övervakning, TetraGraph, som befinner sig i en global utrullningsfas. Bolaget kommunicerar även leveransmål för 2019.

Senzime fokuserar mot marknaden för narkosövervakning och kommunicerar målsättning för 2019 3Senzime utvecklar unika medicintekniska lösningar som syftar till att minska komplikationer i samband med operationer, med minskade vårdkostnader och ökad patientnytta som följd. Under våren 2019 har styrelse och ledning genomfört en strategisk översyn av bolagets produkt- och utvecklingsportfölj. Baserat på marknadsläget och den globala efterfrågan av bolagets patientövervakningssystem har företaget beslutat sig för att fokusera verksamheten mot marknaden för narkosövervakning. Övriga utvecklingsprojekt inkorporeras i det nya affärsområdet Senzime Labs.

TetraGraph är ett system för övervakning av patienter under narkos med muskelavslappnande läkemedel. Systemet gör det möjligt att under operation enkelt och objektivt säkerställa rätt dosering av läkemedel samt avgöra när det är säkert att väcka patienten. Systemet är idag marknadsgodkänt i Europa och Sydkorea med ett flertal tecknade distributionsavtal. Ansökningsprocesser pågår i Japan där en lansering förväntas under året tillsammans med bolagets licenspartner, samt i USA där bolaget planerar för verksamhet i eget dotterbolag.

Senzime räknar med att snart passera 100 levererade TetraGraph-system till bland annat Sydkorea, Spanien, Schweiz, Irland, Ungern, Italien, Portugal och Sverige. Baserat på aktiva dialoger med sina distributörer och partners har Senzime en målsättning att leverera 300 TetraGraph-system under 2019.

”Vi fokuserar verksamheten helt i linje med marknadsefterfrågan och uppenbara kommersiella möjligheter. Alltfler länder inför nu kliniska riktlinjer som ligger helt i linje med TetraGraph baserat på digital och objektiv monitorering av patienten. Övriga utvecklingsprojekt samlas i ett nytt affärsområde för att vid senare skede kunna licensieras eller kommersialiseras i egen regi”, säger Pia Renaudin, VD för Senzime AB.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>