SICS Software Week med praktisk tillämpning
Hem EVENEMANG SICS Software Week med praktisk tillämpning

SICS Software Week med praktisk tillämpning

Publicerat av: Redaktionen

SICS Software Week i Kista drar en stor publik varje år och även i år är alla tre dagarna fyllda till sista platsen.

Veckan innehåller två teknikdagar och en dag som fokuserar på digitalisering av verksamhet:

20 oktober – Multicore Day
21 oktober – SICS Data Science Day
22 oktober – SICS Digital Health Developer Day

untitled111Tillämpningsdagen den 22 oktober handlar om digitalisering av vård och omsorg. På förmiddagen ges en unik möjlighet för alla som arbetar med tjänste- och verksamhetsutveckling inom området att lära sig om de tekniska möjligheter som finns redan idag och få konkreta råd hur man kan komma vidare i den digitala utvecklingen.

Under eftermiddagen ges en praktisk introduktion till ett par utvecklingsplattformar som finns att tillgå för utveckling av digital hälsotjänster.

Den 21 oktober, SICS Data Science Day, presenterar de senaste teknikerna för storskalig dataanalys och maskininlärning. Workshoppen på eftermiddagen fulltecknades på en eftermiddag. Det är Danny Bickson från Dato Inc. som leder en genomgång av verktyget GraphLab create för avancerad dataanalys.

På Multicore Day den 20 oktober talar bl. a. professor Trevor Mudge, som förra året belönades med ACM/IEEE Eckert-Mauchly Award, vilket anses som det mest prestigefulla priset inom dataarkitekturområdet.

SICS Software Week arrangeras i Kista av SICS Swedish ICT, Sveriges ledande forskningsinstitut inom IKT och computer science. Evenemanget drar varje år en stor publik från både akademin och näringslivet. Möjligheten att nätverka inom intressanta kunskapsområden bidrar till dagarnas attraktionskraft.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>