Sjukhuset i Vejle först i Danmark med att köpa RayStation
Hem NYHETERINFORMATIONSSÄKERHET Sjukhuset i Vejle först i Danmark med att köpa RayStation

Sjukhuset i Vejle först i Danmark med att köpa RayStation

Publicerat av: Redaktionen

Vejle Sygehus, som ingår i en stor regional sjukhuskedja i Danmark, väljer RayStation® för att utöka sin dosplaneringskapacitet.

Vejle Sygehus är ett av fem sjukhus som tillhör som tillhör den stora, regionala sjukhuskedjan Lillebaelt i södra Danmark. Cirka 5 000 anställda arbetar för närvarande dagligen på Lillebælts olika sjukhus och målet är att leva upp till förväntningarna från patienterna och deras familjer. På Sygehus Lillebælt lägger man tyngdvikten på att alltid sätta patienten i första rummet, och man går i bräschen för innovation och för förbättringar inom vården.

Avdelningen för medicinsk fysik på Vejle Sygehus, som för närvarande har fem linjäracceleratorer i drift, har nu köpt RayStation®, för att effektivisera dosplaneringen och utforska nyavejele sjukhus funktioner såsom skriptning och flermålsoptimering (MCO). Avdelningen lägger stor vikt vid forskning om gemensamt beslutsfattande, och kommer att använda flermålsoptimeringen i detta syfte.

Bjarke Mortensen, teknisk ansvarig chefsfysiker på avdelningen för medicinsk fysik, kommenterar:

– Skriptning gör det möjligt för oss att utforma effektiva och integrerade processer för dosplanering baserade på MCO och adaptiv omplanering. Vår mycket kompetenta personal kan fokusera på mer komplexa beslut inom dosplanering när de automatiserade funktionerna hanterar en del rutinåtgärder.

Martin Berg, klinisk ansvarig chefsfysiker på avdelningen för medicinsk fysik, tillägger:

– För ett gemensamt beslutsfattande behöver vi ett system som snabbt kan generera ett stort antal optimala lösningar, och som erbjuder våra sjukhusfysiker ett i högsta grad intuitivt gränssnitt för att utforska möjliga avvägningar i behandlingsplanerna. Med RayStation® MCO kan vår personal på ett effektivt sätt hitta rätt bland många möjliga dosfördelningar och ta fram den bästa planen för varje enskild patient, samtidigt som man tar hänsyn till patienternas individuella preferenser. Det är mycket viktigt både för den vård vi erbjuder och för framtida forskning.

– Vi har sett fram emot att få vår första kund i grannlandet Danmark, och vi är verkligen glada över att det är Vejle Sygehus, eftersom vi delar samma vision vad gäller innovation inom strålterapi. Vi hoppas att det här kommer att bli en av många installationer framöver av RayStation® i Skandinavien, och vi ser fram emot att ha ett nära samarbete med teamet på Vejle Sygehus, säger Johan Löf, VD för RaySearch.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>