Hem NYHETER Skänker surfplattor med underhållning till äldreboenden – Dustin och Studieförbundet Vuxenskolan i samarbete

Skänker surfplattor med underhållning till äldreboenden – Dustin och Studieförbundet Vuxenskolan i samarbete

Publicerat av: Redaktionen

Sedan i slutet på mars råder det besöksförbud på landets äldreboenden i och med coronavirusets spridning, vilket lett till att många på boendena är väldigt ensamma och isolerade från omvärlden.

Skänker surfplattor med underhållning till äldreboenden - Dustin och Studieförbundet Vuxenskolan i samarbete 2

Skänker surfplattor med underhållning till äldreboenden

För att ge de äldre en ljuspunkt i tillvaron kommer Dustin, som säljer IT-produkter och tjänster, i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan i Malmö därför att dela ut ett 100-tal surfplattor laddade med kultur till flera äldreboenden i Malmö under de kommande veckorna.

– Vi på Dustin är stolta över att vi har fått möjlighet att vara med i det här initiativet. Äldre på boenden har blivit väldigt isolerade på grund av corona-pandemin. Vi tror på teknikens möjligheter och det här är ett initiativ som visar hur IT kan bidra till att sprida glädje, säger Henrik Lampa, hållbarhetschef på Dustin.

Under normala omständigheter brukar Studieförbundet Vuxenskolans trubadurer och cirkelledare besöka äldreboenden som de samverkar med, vilket är ett mycket uppskattat inslag i vardagen. Nu när de inte längre har möjlighet till det har man istället hittat en digital lösning.

– Vi spelar in olika program med våra trubadurer och cirkelledare och lägger länkar till dessa på surfplattorna. Plattorna kan även användas för att hålla kontakt med nära och kära genom både ljud och bild, vilket vi tror är nog så viktigt för de äldre, säger Carina Lännberg, avdelningschef på Studieförbundet Vuxenskolan i Malmö.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>