Skönhetsbehandlingar – Så väljer ni rätt klinik
Hem Hälsa Skönhetsbehandlingar – Så väljer ni rätt klinik

Skönhetsbehandlingar – Så väljer ni rätt klinik

Publicerat av: Redaktionen

Annonser om billigare fettsugningar utomlands kan kännas lockande. Då det handlar om flera tusenlappar mindre än vad samma behandling hade kostat i Sverige så kanske det känns rimligt att åka iväg.

Skönhetsbehandlingar – Så väljer ni rätt klinik 2Men mer avancerade skönhetsbehandlingar utomlands är inte utan risker. Det finns faktiskt svenskar som har mist livet efter att ha fått en felaktig behandling. På svenska skönhetskliniker så får du säker och trygg vård. Dessutom så kan det ju faktiskt vara så att du kan dra nytta av en behandling som inte är lika komplicerad men som ger goda resultat.

Dyrt är inte samma sak som bra

Kanske hör du till de som fnyser åt uttrycket dyrt är bättre. Det är faktiskt rätt så sällan som dessa två ord går ihop. Om du ska genomgå en skönhetsbehandling så vill du att det ska bli bra! Detta särskilt om det handlar om fillers, fettfrysning, laser eller annat som kräver rätt utrustning, god kunskap och erfarenhet. Det gäller att hitta en klinik med goda referenser och omdömen. Exempelvis finns det företag såsom Laser Center med över 110 omdömen och ett genomsnitt på 4.8.

En trygg upplevelse

Oavsett om du vill ta bort hår eller mest är ute efter en välgörande ansiktsbehandling så är det viktigt att du känner dig trygg på salongen. Svenska skönhetssalonger måste hålla sig till svenska regler. De kan inte använda vilken metod hur som helst. Det gör att du inte riskerar att bli behandlad med produkter och maskiner som är farliga. Du får god information om vad varje behandling innebär på ett språk som du kan förstå.

Det finns ju erbjudanden om resor till länder som Turkiet där det finns svensktalande personal som möter på kliniken. Men även om den som möter i receptionen kan svenska så är det inte särskilt troligt att kirurgen som ska suga fett eller operera näsan gör det. När du kan tala med ett proffs på ditt språk så blir allting tydligt. Det är en mycket god anledning till att välja skönhetsbehandlingar i Sverige hellre än utomlands.

Skönhetsbehandlingar på semestern

Nu kan du förstås tycka att det är lite kul att gå till en frisör eller skönhetsklinik då du är ute och reser. Att stoppa fötterna i ett akvarium för att få fotbehandling av fiskar i Bangkok eller att testa Las Vegas bästa frisör kan ju upplevas som ett äventyr. Du får vara redo på att det kanske blir en frisyr som inte känns så svensk men det är ju inte värre än att du rättar till misstaget då du kommer hem igen. Om det handlar om enklare behandlingar på utländska spa så kan det absolut vara roligt att testa. Men så snart som orden laser, fett och operation kommer in i bilden så är det säkrare att utföra skönhetsbehandlingen hemma. Semestern blir bra mycket bättre då du undviker risken för att få en felaktig behandling som rentav kan vara livsfarlig.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>