Hem NYHETER SNOWFLAKE – Data Cloud Summit 2020

SNOWFLAKE – Data Cloud Summit 2020

Publicerat av: Redaktionen

Den 18e november är det dags för Snowflakes årliga användarkonferens Data Cloud Summit. Med åtta olika spår och över 40 sessioner finns här något för både beslutsfattare och användare.

SNOWFLAKE - Data Cloud Summit 2020 4Snowflake har vuxit upp till en CLOUD DATA PLATFORM och eventets olika spår kategoriserats in och täcker användningsområden som Data Science, Data Engineering, Data Lake, Data Applications, Data Warehousing och Data Sharing

Snowflake tillhandahåller en molnplattform för att analysera, lagra, dela och bearbeta data. I september i år så börsintroducerats Snowflake på NYSE under tickern SNOW, både Warren Buffet och Salesforce är investerare.

THE RISE OF THE DATA CLOUD

Årets Data Cloud Summit kommer att ha ett par primära teman.  Det övergripande budskapet är att Snowflake bryter ned data silos.  Tack vare molnet har företagen som gör en moderniserings resa nu en fantastisk möjlighet att äntligen knyta ihop data från kunder, partners leverantörer och tom IoT-sensorer. Över 80% av alla företag har en multi-cloud strategi idag som innehåller både AWS, Azure och Google.  Det är därför affärskritiskt att en data platform kan prata med och mellan dessa publika moln.

Snowflake är den första data plattformsleverantörer som har just denna Cross Cloud funktionalitet. Detta ger en möjlighet till helt unikt utnyttjande av data i realtid på ett sätt som inte tidigare varit möjligt. Glöm den trista tiden då du ständigt behövde flytta runt data med filer, FTP eller API anrop. I Snowflakes data platform kan du enkelt och säkert binda ihop data från alla de tre publika molnet med ett enkelt CREATE SHARE command och GRANT <privilege>. Svårare än så är det alltså inte när Snowflake knyter ihop de olika, geografiskt spridda moln regioner från AWS, Google och Azure.

SNOWFLAKE MARKETPLACE

Det viktiga med Snowflake och deras lösning som gått från ett mer renodlat Data warehouse till vad som snare kan ses som en plattformsprodukt är inte tekniken i sig, även om så klart är revolutionerande, utan det är all data som hanteras och det är kraften ifrån denna som gör att företaget är så framgångsrikt vilket även i nästa led gynnar kunderna.

Grunden för detta är även en av de stora nyheter som kommer att presenteras under årets summit. Sedan en tid tillbaka så har Snowflake investerat mycket i ekosystemet kring data vilket resulterat i ett företaget nu kan erbjuda en egen market place där, från start, 100 dataproviders säljer sin data direkt via Snowflake i en förädlad form, data som kan vara till stor nytta för andra kunder.

Detta kan till exempel gälla olika demografiska data inför marknadsföring eller olika data för att bedöma kreditvärdighet med mera. Det viktiga är att all data är tillgänglig direkt utan att du som slutanvändare behöver blanda in 3e parts kunder eller lösningar.

En annan fördel med denna lösning som vi kan se varit extra gynnsam nu under pandemin. Snowflake kan här samla in och fritt tillhandahålla data kring hur exempelvis smittspridningen accelererar eller begränsas baserat på olika former av korrelationer mot delar som dåligt väder eller smog med mera. Det viktiga här och även rent generellt är att slutkunderna inte behöver förädla data eller ens ha kunskapen om hur detta fungerar utan korrekt och eftersökt data kan tas direkt från ovan nämnda 100 providers.

KUNDPACKAT EVENT

Vi är så åter tillbaka där vi startade, vid årets Data Cloud Summit 2020 som alltså äger rum den 18e november, i varje fall för oss här hemma i EMEA regionen. Detta event är det största event som Snowflake någonsin hållit. Det är gratis deltagande och fantastiska utbildningsmöjligheter med och genom Snowflakes Community track.

Som nämnts ovan så kommer årets summit att erbjuda ett stort antal sessioner. Dessutom kommer flera av företagets kunder att vara på plats och prata om hur de använder Snowflake. Bland några av de, internationellt sett, mer kända kunderna på plats så hittar vi bland annat:

Disney, Sonos, Adobe och Sony Interactive Entertainment med många flera. Så ta tillfället i akt och investera en dag i vad som kan komma att bli den bäst investerade tid du någonsin spenderat för dig och ditt företag.

För anmälan till eventet besök: OSS HÄR

För att läsa mer om Snowflake Data Marketplace besök: https://www.snowflake.com/data-marketplace/

FILM: Frank Slootman Invite to Data Cloud Summit: Nov. 18

SNOWFLAKE - Data Cloud Summit 2020 5

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>