SOS Alarm skapar Virtual Reality-upplevelse med Bublar Group
Hem NYHETER SOS Alarm skapar Virtual Reality-upplevelse med Bublar Group

SOS Alarm skapar Virtual Reality-upplevelse med Bublar Group

Publicerat av: Redaktionen

Bublar Group AB (publ), (BUBL MTF), meddelar att det helägda dotterbolaget Vobling AB fått i uppdrag av SOS Alarm att skapa en Virtual Reality-upplevelse.

SOS Alarm skapar Virtual Reality-upplevelse med Bublar Group 2Genom att återskapa och simulera arbetet i en SOS-central genom en datorgenererad virtuell verklighet ges allmänheten möjlighet att få en unik inblick i det viktiga arbete som SOS Alarm bedriver.

”VR ger en närvarokänsla och är idealiskt att använda för att visa upp vår verksamhet så nära det går utan att fysiskt behöva vara på plats. Den VR-miljö som vi tagit fram innehåller en 3D-genererad digital tvilling av en SOS-central där man kan prova tre olika aktiviteter: en rundtur i centralen, att sitta och medlyssna bredvid en SOS-operatör och att själv prova på att agera operatör i enkla samtalsscenarion. VR är ett helt nytt sätt för oss att kommunicera på och det ska bli väldigt spännande att se hur det tas emot”, säger Carl-Johan Stenmalm, kommunikatör och projektledare vid SOS Alarm.

”Vi är stolta över att SOS Alarm gett oss förtroende att gemensamt skapa en interaktiv VR-miljö där vi kan demokratisera förståelsen för SOS Alarms dagliga arbete genom immersiv teknik. Vi ser möjligheter framöver att vidareutveckla upplevelsen för användning inom utbildning och rekrytering”, säger Magnus Rudling, Business Manager på Vobling.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>