Få en lugnare vardag med digitalt mindfulnessprogram
Hem HÄLSA Få en lugnare vardag med digitalt mindfulnessprogram

Få en lugnare vardag med digitalt mindfulnessprogram

Publicerat av: Redaktionen

Många svenskar är ofta stressade och har svårt att koppla av.

Få en lugnare vardag med digitalt mindfulnessprogram 2Mindfulness kan vara ett hjälpmedel för att varva ner, samt öka mentalt fokus och välbefinnandet. Nu kommer hälsoföretaget Yogobe med ett nytt digitalt sexveckorsprogram som lär ut mindfulnessmeditation från grunden, tillsammans med yogaläraren Eleonora Ramsby Herrera.

– Mindfulness kan de allra flesta utforska på egen hand. Det viktiga är att man utövar den i en trygg miljö, och gärna under guidning av en pålitlig lärare. Därför är detta nya digitala meditationsprogram riktigt bra. En kombination av såväl professionell guidning som friheten att utforska själv, vart man vill, säger Eleonora Ramsby Herrera, yoga- och meditationslärare i Team Yogobe.

I dag lever många i Sverige med ständig stress och har svårt att koppla av. Mindfulness fungerar som en välbehövlig pausknapp i vardagen och bidrar till ökat mentalt välbefinnande och fokus, både privat och i yrkeslivet. Den som regelbundet utövar mindfulness har lättare att slappna av och blir lugnare. Mindfulness kan också bidra till att enklare hantera många och ibland svåra tankar. Att bli mer accepterande mot sig själv och andra är också en effekt.

För att fler ska kunna ta del av de många positiva effekterna med míndfulness och få lära sig från grunden kommer nu det digitala hälsoföretaget Yogobe med sitt första kompletta, videobaserade mindfulnessprogram. Tillsammans med Eleonora Ramsby Herrera kan den som vill genomgå ett digitalt sexveckorsprogram och lära sig mindfulnessmeditation från grunden. Målet är att erbjuda en effektiv väg till att komma ner i varv och hantera bruset som lätt tar över i en stressig vardag.

– Det finns en uppsjö av internationell forskning som visar de många psykiskt och fysiskt positiva effekterna av mindfulness. Genom det nya programmet hoppas vi att fler kan lära sig och börja uppskatta att meditera regelbundet i vardagen. Eftersom programmet erbjuds digitalt kan man gå det oavsett var man bor och vilka tider som passar, till en jämn och hög kvalitet, säger Peter Munteanu, vd för Yogobe.

Mindfulness är en meditationsteknik där man tränar förmågan att reglera sin uppmärksamhet och sina känslor för att öka medvetenheten i nuet. Det kan bland annat handla om att rikta sin uppmärksamhet mot ett särskilt fokus. Det är också ett förhållningssätt att ta med sig i vardagen när livet känns stressigt, för att pausa bruset i hjärnan.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>