Hem NYHETER Städning, sömn och sex: Det här prioriterar stressade svenskar bort

Städning, sömn och sex: Det här prioriterar stressade svenskar bort

Publicerat av: Redaktionen

Stress i vardagen är ett vanligt problem bland svenskarna.

Städning, sömn och sex: Det här prioriterar stressade svenskar bort 2

Hälsobarometern 2019 visar att 44 procent av svenskarna väljer bort sociala aktiviteter vid stress.

Men vad prioriterar svenskarna bort under hektiska perioder? I Hälsobarometern 2019, en ny rapport från hälsokedjan Life, visar det sig att hela 44 procent väljer bort sociala aktiviteter. Närmare var fjärde struntar i hushållssysslor och drygt var tredje skippar träningen.

I en allt mer hektisk vardag är det mycket som ska hinnas med. Umgänge med vänner, städning och träning för att nämna några. Dessvärre är det just detta vi gör avkall på när det är ont om tid. Sociala aktiviteter toppar nämligen listan på vad svenskarna väljer bort under stressiga perioder. Det visar en rapport från hälsokedjan Life, där drygt 2 700 svenskar fått svara på frågor om sitt välmående. Närmare en av fem väljer bort sömn och sex i hektiska perioder. Dock är det få som prioriterar bort saker som jobb och hygien. Endast 8 respektive 7 procent väljer bort det under stressiga perioder.

– Stress skapar ofta en obalans i livet. Många av aktiviteterna som vi väljer bort i stressiga perioder har stressreducerande effekter. Träning och sömn är båda viktiga för hälsan och håller oss pigga. Att prioritera bort dessa skapar en ond spiral där kroppen istället blir mer trött och stressad, något som bidrar till än mer stress, säger Jeanette Engdahl, hälsocoach på Life.

Påverkar främst unga och kvinnor

Samma undersökning visar att ju äldre vi blir desto mindre benägna är vi att prioritera bort saker. 44 procent i åldern 65 och äldre väljer inte bort någonting när de är stressade, vilket går i linje med att de mer sällan upplever stress än yngre. Unga och kvinnor väljer istället i högre grad bort aktiviteter. Var tredje i åldern 18 till 30 år väljer bort sömn medan endast var sjätte i åldersspannet 51 till 65 år skulle välja bort nattens vila.

Topplista: Det här prioriterar svenskarna bort under stressiga perioder
1. Sociala aktiviteter
2. Hushållssysslor
3. Träning
4. Sömn
5. Sex

Tre produkter för stress och dess symptom:

1. Life Libido
Ett tillskott för honom med vitamin B6, zink och selen samt växtextrakten Fenugreek och Haritaki som bidrar till normal energinivå och att bibehålla en stark libido.

2. Life Magnesium
Magnesium är den fjärde rikligast förekommande mineralen i människokroppen och finns representerat i kroppens alla celler. Magnesium bidrar bland annat till att minska trötthet och utmattning, elektrolytbalansen och en normal energiomsättning.

3. KSM-66
Innehåller ett ekologiskt fullspektrumextrakt av Ashwagandha och används vid trötthet och stress. Den används också vid fysisk och psykisk utmattning och som stöd för mannens sexuella funktion och kvinnans reproduktiva organ.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>