Start av efterlängtad utbildning till ambulanssjukvårdare
Hem HÄLSA Start av efterlängtad specialistutbildning till ambulanssjukvårdare

Start av efterlängtad specialistutbildning till ambulanssjukvårdare

Publicerat av: Redaktionen

Mitt i sommaren väljer ett 25 undersköterskor att sätta sig i skolbänken för en specialistutbildning till ambulanssjukvårdare.

De känner säkert till att framtiden är ljus. Efterfrågan på ambulanssjukvårdare är stor, dessutom beräknas häften av dagens yrkeskår att gå i pension inom några år.

– Vi har mött ett stort intresse för utbildningen, berättar Maria Möller Staaf verksamhetschef vid Folkuniversitetet i Uppsala, ungefär hundra personer har konkurrerat om de 25 utbildningsplatserna.

Som tur är startar vi ytterligare en utbildning nästa sommar.

Region Uppsala, region Gävleborg och den privata aktören Falck är involverade i utbildningen som drivs av Folkuniversitetet. De kan därmed påverka utbildningens innehåll och upplägg samt erbjuda eftertraktade praktikplatser under utbildningens gång.

Start av efterlängtad utbildning till ambulanssjukvårdare

Folkuniversitetet startar utbildning till ambulanssjukvårdare.

– Måndagen den 25 juli kör vi igång och efter ett års heltidsstudier får deltagarna en yrkeshögskoleexamen som intygar att de behärskar ambulansers tekniska och medicinska utrustning, säker körning på C1-körkortsnivå, akutsjukvård, akutmedicin, professionellt bemötande av människor i kris och mycket mer, säger Maria Möller Staaf.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>