Stefan Sonesson utsedd till ny Sverigechef för Mercy Ships
Hem NYHETER Stefan Sonesson utsedd till ny Sverigechef för Mercy Ships

Stefan Sonesson utsedd till ny Sverigechef för Mercy Ships

Publicerat av: Redaktionen

Den 1 juli tar Stefan Sonesson över som Sverigechef för den internationella välgörenhetsorganisationen Mercy Ships svenska verksamhet.

Mercy Ships äger och driver världens största sjukhusfartyg och bistår de fattigaste människorna i världen med gratis sjukvård och utbildning.

Stefan efterträder Tomas Fransson, som nu lämnar sin chefspost för att arbeta som volontär på Africa Mercy (och senare på Global Mercy) som Finance Director.

Tomas Fransson och Stefan Sonesson

Tomas Fransson och Stefan Sonesson

Rekryteringen till tjänsten som Sverigechef hos Mercy Ships har pågått under våren och har nu avslutats med anställning av Stefan Sonesson. Stefan är 53 år gammal, har sina rötter i Skåne, och bor med fru och två vuxna döttrar i Borås sedan 25 år tillbaka. Han har sin yrkesmässiga bakgrund inom privata näringslivet och har i många år arbetat som VD och marknadschef inom en av Sveriges större fackhandelskedjor, RKV Gruppen. Stefan har lång erfarenhet av affärsverksamhet, i Sverige och i internationella sammanhang och har även varit engagerad i olika styrelser, både inom ideell verksamhet och i näringslivet.

”Jag är glad och hedrad över förtroendet att få gå in i rollen som Sverigechef för Mercy Ships som gör en fantastisk insats för tusentals utsatta människor i Afrika. Tillsammans med alla hängivna volontärer och gåvogivare kommer jag och vi fortsätta kämpa för att ge ännu fler människor möjlighet till professionell och gratis sjukvård – och nytt hopp!”, säger Stefan Sonesson, tillträdande Sverigechef Mercy Ships.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>