Stockholms studentbostäder tar aktiv ställning mot våld i nära relationer
Hem NYHETER Stockholms studentbostäder tar aktiv ställning mot våld i nära relationer

Stockholms studentbostäder tar aktiv ställning mot våld i nära relationer

Publicerat av: Redaktionen

Våld i nära relationer sker oftast i hemmet, en plats som borde vara den tryggaste platsen på jorden.

Stockholms studentbostäder tar aktiv ställning mot våld i nära relationer 2Som Sveriges största studentbostadsägare tar vi nu en aktiv ställning mot våld och inför Huskurage – en policy för att tillsammans förhindra våld i nära relationer. Genom att ge våra hyresgäster kunskap om hur och att de kan agera vid oro om att en granne far illa kan vi öka tryggheten i våra boendemiljöer.

Våld i nära relation klassas som ett globalt folkhälsoproblem av WHO. Den grupp som i störst utsträckning utsätter andra för våld är män i åldern 16–30 år och den grupp som i störst utsträckning utsätts för våldet är kvinnor i åldern 16–24 år. Det åldersspannet som finns i studentbostäder. Studentboendet är för många av våra hyresgäster det första egna hemmet. Det är därför det känns extra viktigt att göra hyresgästerna medvetna om hur de kan agera vid misstanke om våld.

Vi vill med införandet av Huskurage i våra studentbostäder sprida kunskapen kring hur agerandet vid oro om en granne far illa kan rädda liv. Att tillsammans skapar vi den trygghet som ett boende ska vara. Huskurage hjälper också till att öka medvetenhet för omsorg och omtanke om medmänniskor genom att uppmuntra till att ta hjälp av varandra, att våga ringa på hos grannar och fråga om läget och att larma vid misstänkt våld.

– Införandet av Huskurage för oss är ett sätt att värna om våra hyresgästers trygghet. Vi har möjligheten att i ett tidigt stadie av bostadsresan ge hyresgästerna verktyg för ett ökat civilkurage genom Huskurage. Den möjligheten är jag stolt över att vi tar tillvara på, säger Mathias Lantz, förvaltningschef på Stockholms studentbostäder.

Vi kommer löpande att introducera Huskurage i alla våra fastigheter med målet att ha nått ut till alla fastigheter innan årets slut.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>