Hem NYHETER Stort intresse för svenska Mendi — har sålt produkter för 31 miljoner på 6 månader

Stort intresse för svenska Mendi — har sålt produkter för 31 miljoner på 6 månader

Publicerat av: Redaktionen

Idag meddelar nästa stora svenska hälsoexport, Mendi, att företaget överträffat sina initiala försäljningsförväntningar med råge och är nu Sveriges mest förbeställda produkt via crowdfunding.

Stort intresse för svenska Mendi — har sålt produkter för 31 miljoner på 6 månader 3Det nystartade techföretaget, som för första gången möjliggör avancerad hjärnträning för hemmabruk, har på ett halvår sålt 10 000 hjärnträningsenheter för otroliga 31 miljoner kronor via Kickstarter och Indiegogo.

Mendi-användare kan förbättra sin hjärnfunktion genom att träna hjärnan 5-15 minuter 3 gånger i veckan med hjälp av Mendis neurofeedback-headset och app.

Neurofeedback är en välbeprövad metod för att förbättra mentalt välbefinnande, prestanda och hjärnhälsa. Mendi-enheterna produceras lokalt i Småland och de första levereras i slutet av detta år.

”Vi vill leda vägen inom hjärnhälsa och tillgängliggöra den senaste kunskapen till fler genom att kombinera banbrytande teknik med ett nära samarbete med forskarvärlden. Det inledande intresset för Mendi har varit överväldigande och vi har fortsatt en lång väntlista med tusentals människor från hela världen. Om några veckor skickar vi ut de allra första enheterna till konsumenter”, säger Moha Bensofia, VD för Mendi och tidigare investerare i bland annat Werlabs, Astralis Group, War On Cancer, Natural Cycles och Fishbrain.

Mendi grundades med en vision om att förbättra hjärnhälsan i stort och idag samarbetar företaget med ledande neurofeedbackexperter och hjärnforskare världen över. Målet är att förbättra hjärnhälsa för 10 miljoner människor redan inom 5 år, 2025.

Mendis grundare, Sammy Saldjoghi och Rickard Eklöf, träffades för första gången på en ledande neurofeedback-klinik i Stockholm som Sammy Saldjoghi drev. “Vi såg vilka otroliga fördelar neurofeedback för med sig till användaren och det var där och då vi började jobba för det som idag är Mendi. Vi vill att denna potentiellt livsförändrande teknik ska bli tillgänglig för fler”, säger Rickard Eklöf, en av två grundare av Mendi.

Så fungerar Mendi: Mendis neurofeedback-headset och app gör det möjligt för användare att mäta, kontrollera och förbättra hjärnans funktion. Neurofeedback är en teknik som mäter aktivitet i hjärnan via flödet av syre och blod i prefrontalkortex. Mendis app visualiserar aktiviteten, där användare kan förbättra hjärnfunktion genom att kontrollera ett träningsspel med hjärnan.

“Miljoner människor är övertygade om att neurofeedback har hjälpt dem att förbättra sin mentala hälsa och hjärnfunktion. Mendis användare kan mäta och styra sin övergripande hjärnaktivitet, vilket har en positiv påverkan på humör och fokus. Med tiden, när vi lär oss mer av användarna, är vi övertygade om att det kommer att finnas fler applikationer. Vi vill bygga ett robust system för att förbättra hjärnans hälsa och det allmänna välbefinnandet hos människor,” avslutar Moha Bensofia.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>