Succé för årets insamling till kvinnohjärtat

Den 16 april, slog årets sista Woman in Red ett slag för kvinnohjärtat i Falun.

Succé för årets insamling till kvinnohjärtat 1
Succé för insamlingskampanjen för forskning på kvinnors hjärta, Woman in Red

I år har cirka 4000 personer besökt Woman in Reds seminarier om den medicinska forskningen på kvinnohjärtat. Kampanjen har pågått under mars och april på 21 orter runtom i landet, från Luleå i norr till Malmö i söder.

Den 16 april kommer årets Woman in Red att avslutas i Falun. Överläkare KRISTINA HAMBRAEUS, verksamhetschef Kardiologen vid Falu lasarett, informerar om kvinnors hjärt- och kärlsjukdomar. Kristina Hambraeus klinik har fått pris för bästa hjärtinfarktsvård i Sverige. Hon informerar arbetet med en sjuksköterskebaserad uppföljning för patienter som fått hjärtinfarkt. Dessutom kommer Kicki Engvall, Swedbank Robur, att berätta om börsens miljöpåverkan.

Idag drabbas både äldre och yngre kvinnor av hjärt- och kärlsjukdomar, som är en av de vanligaste dödsorsakerna för kvinnor över 55 år. Ändå är kunskapen om kvinnohjärtat både inom forskning och bland allmänhet inte tillräcklig. KampanjenWoman in Redsprider kunskap om kvinnors hjärt- och kärlsjukdomar samt samlar in pengar till klinisk forskning på kvinnohjärtat. Bakom kampanjen står 1,6 & 2,6 miljonerklubben tillsammans med insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa.