Sundsvalls kommun prisas för sitt nytänkande arbetssätt för barn och ungas psykiska hälsa.
Hem NYHETER Sundsvalls kommun prisas för sitt nytänkande arbetssätt för barn och ungas psykiska hälsa.

Sundsvalls kommun prisas för sitt nytänkande arbetssätt för barn och ungas psykiska hälsa.

Publicerat av: Redaktionen

”2017 års psynkpris för Socioekonomi/tidiga insatser går till Bodil Hansson, vice ordförande i kommunstyrelsen, Sundsvall för att hon varit pådrivande för Sundsvalls kommuns arbete med sociala investeringar, där man avsätter sex miljoner kronor per år för att i ett tidigt skede förebygga utanförskap, arbetslöshet och social utsatthet.” SKL, Uppdrag Pskisk Hälsa.

Sundsvalls kommun prisas för sitt nytänkande arbetssätt för barn och ungas psykiska hälsa. 2– Vi har alla olika förutsättningarna att få en bra start i livet. Att barn och ungas utanförskap minimeras är ett absolut måste. Det visar inte minst den debatt som pågår just nu och som visar på att problemet är utbrett. Genom att arbeta förebyggande vill vi vara med att bryta den trenden, säger Bodil Hansson, vice ordförande i kommunstyrelsen

– Att vi på Sundsvalls kommun nu uppmärksammas för vårt arbete gör oss inte bara glada och stolta, det ger oss även kvitto på att vi är på rätt väg. Jag vill passa på att tacka alla som väljer att utmanas med oss, det krävs mod att bryta invanda mönster och att vara med på en förändringsresa, menar Bodil Hansson, vice ordförande i kommunstyrelsen Sundsvall kommun.

Under 2016 och 2017 har Sundsvalls kommun beviljat 11 sociala investeringsprojekt, två av dessa är:

  • Bredsands Brobyggare är ett projekt där två somalisktalande brobyggare har anställts för att stötta de somaliska barnen språkligt och kulturellt, samt vara en länk mellan hem och skola.
  • Sportoteket är ett annat socialt investeringsprojekt, som bedriver gratis utlåning av sportutrustning i Skönsberg, Sallyhill och Ljustadalen i syfte att få fler barn och unga att idrotta och bli föreningsaktiva.

Psynkpriset – för förtjänstfulla insatser kring barn och ungas psykiska hälsa – instiftades 2010 som en uppmuntran, inspiration och uppskattning för de personer och verksamheter i vårt land som på olika sätt bidrar till barns och ungas psykiska hälsa. Priset utdelas årligen med en öppen nomineringsprocess. Beslut om pristagare fattas av styrgruppen för projektet Uppdrag Psykisk Hälsa på SKL.

Priset har tidigare delats ut till bland andra Anders Carlberg, Fryshuset, Göteborgs stad och Malmö stad

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>