Hem NYHETER Surgical Science Sweden AB: Nytt OEM-avtal inom robotkirurgi

Surgical Science Sweden AB: Nytt OEM-avtal inom robotkirurgi

Publicerat av: Redaktionen

Surgical Science har ingått ett långsiktigt ramavtal med Auris Health Inc., som är en del av Ethicon Inc. inom Johnson & Johnson-koncernen, om samarbete kring utveckling av simulering för robotkirurgi.

Surgical Science Sweden AB: Nytt OEM-avtal inom robotkirurgi 3Avtalet innebär initialt en tillpassningsfas av Surgical Sciences simuleringsmjukvara samt en uppgörelse om royalty i form av en licensavgift för varje framtida robot som innehåller Surgical Sciences mjukvara. Under tillpassningsfasen uppskattas konsultintäkterna till omkring 10 MSEK, totalt under 2020 och 2021. Licensintäkterna förväntas utfalla under lång tid med start vid robotens kommersiella lansering och bli betydande för Surgical Science men går inte att kvantifiera i förväg.

Auris Health utgör tillsammans med Verb Surgical en av de viktiga delarna i Johnson & Johnsons robotkirurgisatsning. Det är i dagsläget förväntat att den nya robotkirurgi-plattformen kommer att prövas kliniskt på människor med start under andra halvan av 2022. Därefter följer en process med regulatoriskt godkännande innan kommersiell säljstart är möjlig.

”Det är väldigt glädjande att vi får möjligheten att samarbeta med en av de riktigt stora utmanarna på den starkt växande robotkirurgimarknaden. Vår dialog har nu formaliserats i ett ramavtal och en uppgörelse om royalties som vi är väldigt nöjda med” kommenterar Gisli Hennermark, VD för Surgical Science Sweden AB.

De operativa projektteamen hos respektive part är väl förberedda och arbetet beräknas starta omgående. Auris Health Inc. kommer också köpa ett mindre antal mjukvarulicenser för internt bruk i samband med uppstarten av samarbetet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>