Svensk eHälsa säljer i England
Hem NYHETER Svensk eHälsa säljer i England

Svensk eHälsa säljer i England

Publicerat av: Redaktionen

Det svenska företaget Health Solutions har fått sitt genombrott på den engelska marknaden i och med att beslutstödet HepCare nu börjar användas på Derriford Hospital.

Den medicinska utvecklingen på hepatitområdet har varit enormt snabb under det senaste året och i takt med att nya behandlingsmetoder har kommit på marknaden har även vårdens behov av att kunna följa upp behandlingsresultat ökat.Health Solutions AB

– Det här är som hand i handske för oss, säger Joakim Söderberg, vVD på Health Solutions. Vi arbetar med digitala beslutstöd som ger nytta i alla delar av verksamheten och det är det som varit avgörande i England.

Genom att data både på individuell patientnivå och aggregerat på sjukhuset görs enkelt tillgänglig kan man i realtid bedöma värdet av en behandling. Systemet kan också användas i sjukhusens forskning. Laboratorieresultat och andra data går direkt från värdens övriga system till HepCares register, något som tidigare hanterats manuellt.

HepCare och liknande applikationer som bygger på Health Solutions tekniska plattform RealQ används idag på samtliga sjukhus i Sverige, merparten av sjukhusen i Danmark samt på enskilda kliniker i en rad andra länder. På Health Solutions välkomnar man nu Derriford Hospital i Plymouth som en av de senast tillkomna användarna.

– Plattformen RealQ används i dag för många diagnoser men just hepatit ligger oss varmt om hjärtat, säger Joakim Söderberg. Vi har jobbat inom infektionsområdet sedan vi började och vi har sett vilket nytta våra applikationer gjort i den vården genom åren, vi ser verkligen fram mot att nu även få jobba i England.

Health Solutions räknar med att applikationen HepCare under de kommande två åren ska introduceras på ytterligare ett tjugotal sjukhus i Storbritannien. Man ser också att den lyckosamma introduktionen betyder att det blir lättare att även introducera någon av de 25 liknande applikationer som företaget idag tillhandahåller för andra diagnoser.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>