Mötet kan sägas redan ha burit frukt
Hem NYHETERIT-LÖSNING Mötet kan sägas redan ha burit frukt

Mötet kan sägas redan ha burit frukt

Publicerat av: Redaktionen

Mötet kan sägas redan ha burit frukt. Stockholm Läns Landsting anordnade ett informationsmöte för organisationer och teknik- och konsultföretag som ville lära sig mer om Sambi. Vi var nyfikna på hur det gick och ställde några korta frågor till Kerstin Rising, verksamhetsarkitekt på SLL, som var en av arrangörerna för mötet.

Kerstin Rising arbetar strategiskt med hälso-, sjukvårdens och omsorgens framtida informationsstruktur kring områdena organisation, funktion, uppdrag, och utbudspunkt. Hon har varit involverad i att få igång SLL:s pilot i Sambi och är glad att nu kunna dela med sig av de lyckade resultaten.sth läns landsting

Vad var syftet och målet med mötet ?

Syftet med mötet var att fortsätta sprida kunskap om Sambi och hur vi bör tänka kring identitet och behörighet i tjänster i framtiden. Målet är att vi skall få fler organisationer intresserade att ansluta sig samt att federation och federativ förmåga skall vara det självklara valet när man har behov att hantera identitet och behörighet i en tjänst.

Vilken respons fick ni från deltagarna?

Oväntat positivt! Vi har arbetat i över ett år nu med att få igång vår pilot och som så ofta är fallet så beror inte förseningen på problem med tekniken. För oss i projektet har det i stället handlat om att skapa rutiner, städa, öka vår medvetenhet kring informationssäkerhet, ta fram processer och hjälpmedel för nästkommande tjänster inom federationen, så tiden har verkligen inte varit bortkastad. Därför är det nu så roligt att vi kan visa på att det verkligen fungerar.

Vad skulle du vilja att deltagarna gör härnäst?

Jag skulle vilja att alla som deltog började fundera över vilken nytta federation skulle medföra för den egna organisationen. Dessutom är det redan en av de deltagande organisationerna, Capio S:t Göran, som har kontaktat oss för vidare samtal så informationsmötet kan sägas redan ha ”burit frukt”.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>