Hem NYHETER Svensktillverkad ergonomisk mus får toppbetyg i renlighetstest

Svensktillverkad ergonomisk mus får toppbetyg i renlighetstest

Publicerat av: Redaktionen

I en test utförd av Hygiene Disgnostics (www.hygiene-diagnostics.se)fick den svensktillverkade ergonomiska musen Optapad toppresultat.

Svensktillverkad ergonomisk mus får toppbetyg i renlighetstest 3När Optapad rengjordes enligt tillverkarens instruktioner uppfyllde rengöringseffekten och desinficeringen med råge de krav som ställs i Svensk standard SS 8760014. 93% av ATP (adenosinfosfat, vilket bildas i alla levande celler, till exempel avstötta hudceller, blod och livsmedelsrester) samt 99,9% av de påförda bakterierna försvann vid rengöringen. Rengöringsprocessen tar inte mer än cirka 15 sekunder.

I ett uttalande säger Optapads försäljningschef Fredrik Sandberg ”När vi tog fram Optapad så var det användarvänligheten som var i fokus. Vi ville ha en produkt som skulle vara lätt att använda och lätt att komma igång med. Vi valde att satsa på en lösning med en touchpad som i mångt och mycket fungerar som skärmen på en smart telefon.”

”Vårt huvudmål var att skapa en ergonomisk produkt som är enkel att använda, men som har många avancerade funktioner för den som efterfrågar det. Touchpaden, som vi valde för att den erbjuder den bästa tekniska lösningen, medförde en konstruktion som är helt utan rörliga delar. Avsaknaden av rörliga delar gör att Optapad är väldigt lätt att hålla ren, något som våra kunder tycker är väldigt viktigt, speciellt nu i förkylningstider. Det är roligt att nu få svart på vitt i en laboratorietest att Optapad möter vårdens högt ställda krav på renlighet.”

Den ergonomiska musen Optapad förebygger och avhjälper spänningar, smärta och värk i nacke, axlar och armar, vilket med ett samlingsbegrepp brukar kallas musarm.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>