Sveriges Kommuner och Landsting väljer TeleComputing för helhetsdrift av sina IT-tjänster
Hem NYHETER Sveriges Kommuner och Landsting väljer TeleComputing för helhetsdrift av sina IT-tjänster

Sveriges Kommuner och Landsting väljer TeleComputing för helhetsdrift av sina IT-tjänster

Publicerat av: Redaktionen

Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) väljer TeleComputing som helhetsleverantör av sin IT-drift. Avtalet sträcker sig över fem år och innebär även att SKL väljer TeleComputings standardtjänst Managed Client för ”Arbetsplats som tjänst”.

Arbetsplats som tjänst är en option i Kammarkollegiets ramavtal och blir ett allt vanligare sätt för organisationer att renodla sin verksamhet och säkerställa att man har en modern och fungerande IT-miljö utan att ha en egen IT-avdelning. 321189350_1280

SKL har haft ett avtal om helhetsdrift via detta ramavtal med TeleComputing sedan 2012. Nu har TeleComputing vunnit det nya avropet från ramavtalet gällande helhetsdrift och kommer därför även leverera sin standardtjänst för klienthantering, Managed Client. Det innebär att TeleComputing tar det totala ansvaret för SKL:s infrastruktur och datorer vilket bland annat inkluderar server- och applikationsdrift, kommunikationstjänster och all löpande hantering av medarbetarnas IT-verktyg.

– Vi har haft ett långt samarbete med TeleComputing och väljer nu också att lägga all hantering av våra IT-arbetsplatser för våra 800 anställda hos dem, säger Jörgen Sandström, IT-chef på SKL. TeleComputing har visat att de har flexibilitet att följa med vår organisation i dess utveckling och det är helt avgörande för vår verksamhet.

TeleComputing arbetar proaktivt med att stämma av kundens behov och utveckling. Detta är en av faktorerna som gjort att SKL nu väljer TeleComputing som leverantör av Arbetsplats som tjänst.

– SKL är en mångårig kund hos oss och det är jätteroligt att få hjälpa dem med deras IT-miljö, säger Urban Berlinde, vd TeleComputing. Vår standardtjänst Managed Client är specialanpassad för att hantera en modern organisations personliga IT-arbetsplatser på ett så effektivt sätt som möjligt.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>