Ta chansen att tycka till om framtidens hälso- och sjukvård
Hem NYHETER Ta chansen att tycka till om framtidens hälso- och sjukvård

Ta chansen att tycka till om framtidens hälso- och sjukvård

Publicerat av: Redaktionen

Nu ger sig Region Örebro läns politiker ut på turné för att diskutera framtidens hälso- och sjukvård med länets invånare.

Ta chansen att tycka till om framtidens hälso- och sjukvård 1

Karin Sundin (S), ordförande i Region Örebro läns hälso- och sjukvårdsnämnd

– Vi vill höra vilka förväntningar patienter, brukare och alla andra medborgare har på hälso- och sjukvården, och hur de ser på sin egen roll. Turnén är också en chans för oss att få berätta om de omvärldsfaktorer som vi tror kommer att påverka hälso- och sjukvården i framtiden, säger Karin Sundin (S), ordförande i Region Örebro läns hälso- och sjukvårdsnämnd.

Regionfullmäktige i Region Örebro län har beslutat att låta ta fram en målbild för hälso- och sjukvården tio år fram i tiden.

Nu har ett förslag till en sådan målbild arbetats fram med utgångspunkt i de behov, krav och förväntningar som finns på hälso- och sjukvården i Örebro län fram till 2030. Innan målbilden blir definitiv vill politiker från Region Örebro län resonera med allmänheten om förslaget.

Öppna träffar för dialog

Under våren kommer därför nio öppna träffar att hållas runt om i Örebro län, och alla som vill deltaga hälsas välkomna.

– Vi befinner oss i en rasande snabb förändring, och vi måste rusta oss för att vara redo för de nya förutsättningar som väntar oss. Där är invånarnas och patienternas perspektiv på framtidens hälso- och sjukvård jätteviktiga, och vi efterlyser en bred diskussion tillsammans med alla som känner sig manade att vara med, säger Karin Sundin.

Tillgänglighet, eget ansvar och kvalitet

Bland de frågeställningar som Karin Sundin och hennes politiska kollegor önskar diskutera finns tillgänglighet, vad är det och hur kan det se ut? De vill också höra vilka åsikter som finns kring det egna ansvaret som varje patient har, och hur delaktig var och en vill och ska vara i sin egen vård.

– Vi vill också berätta om vår syn på kvalitet, och höra hur det stämmer överens med invånarnas önskemål och behov, säger Karin Sundin.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>