Tack alla konstnärer som lämnade in Intresseanmälan för Sös!
Hem Hälsa Tack alla konstnärer som lämnade in sina Intresseanmälan för Sös!

Tack alla konstnärer som lämnade in sina Intresseanmälan för Sös!

Publicerat av: Redaktionen

Kulturförvaltningen tog emot 623 intresseanmälningar i utlysningen av sju gestaltningsuppdrag på Södersjukhuset.

Arbete pågår nu med genomgång och i månadsskiftet november-december 2022 ska ett första urval vara klart.

10 konstnärer kommer att bjudas in för skissuppdrag.

Det är endast de konstnärer som tillfrågas om uppdrag som kommer att kontaktas. Vecka 17, 2023 kommer beslut om gestaltningsuppdrag. Först då kommer namn att offentliggöras, vilket innebär först i maj 2023.

Varmt tack till alla sökande!

Kulturförvaltningen utlyser fem gestaltningsuppdrag för ny vårdbyggnad på Danderyds sjukhus.

Uppdragen avser fem olika våningsplan med vårdverksamhet. Den nya byggnaden ska stå klar 2025. De konstnärliga uppdragen handlar framför allt om gestaltning av ett antal utvalda väggpartier i de allmänna delarna på avdelningen. Aktuella ytor att arbeta på är korridorerna samt ett högre sittande väggparti som löper runt avdelningens mittkärna – en fris.

Yrkesverksamma konstnärer är välkomna att söka. Ansökan görs via webbformulär och kräver inga skisser eller idéer om tänkt uppdrag, utan är endast uppgifter om referensmaterial och kontaktuppgifter. Sökande intygar att man tagit del av de krav som är angivna i utlysningen och de Frågor och svar som finns tillgängliga på kulturförvaltningens webbplats om att arbeta med konstnärliga gestaltningsuppdrag.

Tack alla konstnärer som lämnade in Intresseanmälan för Sös!Sista ansökningsdag är 14 november 2022.

Endast de konstnärer som bjuds in att skissa inför det slutgiltiga valet av uppdrag meddelas personligen. Först när beslut om gestaltningsuppdrag tas offentliggörs namn. Se tidplan i utlysningen.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>