Tandborstning är en av de mest grundläggande och viktiga delarna av vår dagliga hygienrutin.
Hem TEKNIK Tandborstning är en av de mest grundläggande och viktiga delarna av vår dagliga hygienrutin.

Tandborstning är en av de mest grundläggande och viktiga delarna av vår dagliga hygienrutin.

Publicerat av: Redaktionen

Först och främst är det viktigt att använda en tandborste med mjuka till medelhårda borststrån för att undvika skador på tandköttet och tandemaljen.

Borsten ska bytas ut var tredje till fjärde månad eller tidigare om borststråna börjar böjas.

1. För att börja borstningen, placera tandborsten i en 45 graders vinkel mot tandköttet. Detta gör att borsten kan komma åt både tänder och tandkött. Använd små cirkulära rörelser för att borsta varje tand individuellt. Var noga med att rengöra båda sidor av varje tand, inklusive dess topp och botten. Det är också viktigt att borsta kraftigt nog för att avlägsna plack och matrester, men samtidigt vara försiktig för att undvika att skada tandköttet.
2. Fortsätt sedan att borsta tandborsten längs tandköttet med lätta rörelser för att rengöra tandköttet och massera det för att främja en frisk blodcirkulation.
3. En annan viktig del av den klassiska tandborstningstekniken är att borsta tungan för att avlägsna bakterier och förhindra dålig andedräkt. Det är också fördelaktigt att använda tandtråd regelbundet för att komma åt de områden som tandborsten inte når, till exempel mellan tänderna.
4. Avslutningsvis bör tandborstning utföras i minst två minuter två gånger om dagen, en gång på morgonen och en gång innan sänggåendet. Det är också viktigt att undvika att skölja munnen med vatten direkt efter tandborstning, eftersom detta kan skölja bort den skyddande effekten av fluoret i tandkrämen. Istället bör man undvika att äta eller dricka något i minst 30 minuter efter tandborstning för att ge fluoret tid att verka.

Tandborstning är en av de mest grundläggande och viktiga delarna av vår dagliga hygienrutin.Det är också viktigt att komma ihåg att tandborstning bör utföras regelbundet och i tillräcklig tid för att uppnå bästa resultat.

När bytte du tandborste senast? Klicka HÄR för att köpa en bambutandborste

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>