Hem NYHETER Tandvård på fler kliniker hos Folktandvården Stockholm

Tandvård på fler kliniker hos Folktandvården Stockholm

Publicerat av: Redaktionen

Folktandvården Stockholms verksamhet är fortsatt begränsad men fördelas nu på fler kliniker.

Tandvård på fler kliniker hos Folktandvården Stockholm 3Genom att erbjuda tandvård i samma skala, men på fler kliniker, kan Folktandvården bidra till att begränsa smittspridningen i samhället.

Folktandvårdens främsta mål är förbättrad tandhälsa och uppdraget från Region Stockholm att fortsatt erbjuda tandvård till regionens invånare. Verksamhetens behov av skyddsmaterial står i dagsläget inte i konflikt med sjukvårdens behov.

– Genom att fortsätta bedriva tandvård uppfyller vi inte bara vårt uppdrag, vi mildrar också de långsiktiga konsekvenser som covid-19 har för våra patienter, för våra verksamheter, för regionen och för samhället som helhet, säger Eva Ljung vd på Folktandvården Stockholm.

Genom att nu erbjuda tandvård i samma begränsade skala men fördelat på fler kliniker, bidrar Folktandvården till att begränsa spridningen av covid-19. Kortare resor till klinik i närområdet och färre personer på varje klinik ökar säkerheten för våra patienter och medarbetare.

Från och med den 20 april är samtliga kliniker inom allmäntandvården öppna, med något enstaka undantag. Folktandvårdens specialisttandvård och medicinska tandvård är som tidigare begränsad men samtliga kliniker är öppna och tar emot patienter.

Den tandvård som erbjuds i dagsläget är akut tandvård och tandvård där fördröjd behandling kan leda till framtida besvär, till exempel vid akut värk och infektion eller slutförande av en behandling. För vissa patientgrupper med större behov kan även undersökningar vara aktuellt.

Akuta tandproblem och smitta eller misstänkt smitta av covid-19

Vid sjukdom – covid-19, feber, hosta och förkylningssymptom – och akuta tandvårdsbesvär, måste patienterna fortsatt ringa sin ordinarie tandläkare och berätta om besvären de upplever. Det gäller både patienter som vanligtvis går hos Folktandvården och de som annars går hos annan tandvårdsaktör. Tandläkaren ger råd om det går att vänta med behandling eller om vård behöver sättas in före tillfrisknande.

Patienter som omfattas av nödvändig tandvård och är eller kan vara smittade av covid-19 kontaktar Folktandvårdens mobila enhet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>