Hem NYHETER TCS möjliggör inköp av innovativ teknik för att underlätta barns sjukhusvistelse

TCS möjliggör inköp av innovativ teknik för att underlätta barns sjukhusvistelse

Publicerat av: Redaktionen

Tata Consultancy Services (TCS) har för fjärde året i rad gjort en donation till förmån för Astrid Lindgrens Barnsjukhus vid Karolinska Universitetssjukhuset.

TCS möjliggör inköp av innovativ teknik för att underlätta barns sjukhusvistelse 3Donationspengarna samlas in i samband med TCS Lidingöloppet, där TCS är titelsponsor.

Tidigare donationer har hjälpt barnsjukhuset att köpa tekniska hjälpmedel som underlättar barnens vistelse på sjukhuset.

Bland annat har man installerat ett så kallade sinnesrum och en interaktiv projektorvägg på sjukhusets lekterapiavdelning.

Med hjälp av årets donation kan sjukhuset använda modern och interaktiv teknik för att att göra en av sjukhuskorridorerna levande och spännande för barnpatienterna, samt nya ljudkuddar som hjälper barn lyssna på musik eller sagor.

Avinash Limaye, Sverigechef på TCS säger: ”Vi är oerhört stolta över samarbetet med Astrid Lindgrens Barnsjukhus och det är med stor glädje vi skänkt ytterligare 170 000 kr till sjukhuset. Vi hoppas att vårt bidrag kan bidra till att skapa glädje för de barn som behöver vård såväl som för deras familjer.”

Svante Norgren, temachef Barn- och kvinnosjukvård på Astrid Lindgrens Barnsjukhus, uppskattar TCS stöd till sjukhuset: ”På Astrid Lindgrens Barnsjukhus behandlar vi dagligen svårt sjuka barn. Tack vare de lekfulla omgivningarna och de många olika aktiviteter som finns tillgängliga har barnen närmare till skratt. De donationer som TCS givit till sjukhuset har hjälpt oss att ge hundratals sjuka barn ett viktigt stöd till ett normalt liv.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>