Hem NYHETER Medpeople förlorar 1,5 månads intäkter – för högre löner åt vårdpersonal i Corona-krisen

Medpeople förlorar 1,5 månads intäkter – för högre löner åt vårdpersonal i Corona-krisen

Publicerat av: Redaktionen

Det digitala bemanningsföretaget Medpeople kommer april ut att ta bort sina förmedlingsavgifter för att kunna öka lönerna för sin vårdpersonal för att fler ska välja att arbeta under pågående Corona-kris.

Medpeople förlorar 1,5 månads intäkter - för högre löner åt vårdpersonal i Corona-krisen 2

rKave Soultani, VD och medgrundare på Medpeople

Slopandet av förmedlingsavgifterna innebär att Medpeople förlorar en och en halv månad av intäkter. Satsningen har sedan 17 mars genererat att Medpeoples läkare och sjuksköterskor bidragit med 5721 timmar på 67 olika sjukhus och vårdcentraler.

– Vi befinner oss i en global kris som påverkar oss alla – men allra mest personalen inom vården. Alla som kan arbeta inom vården behövs extra mycket just nu och vi vill bidra med fler händer där behovet är som störst. Hela vår idé är att göra det möjligt för duktiga läkare och sjuksköterskor att kunna täcka upp snabbt vid behov inom vården. Att slopa förmedlingsavgifterna är en stor ekonomisk förlust – men som vi gärna tar om vi kan få fler att välja att arbeta inom vården just nu, säger Kave Soultani, VD och medgrundare på Medpeople.

Medpeople är även en del av initiativen WeFightCovid och #vitecherupp.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>