TCS stöder Barnsjukhus med årlig donation och innovativ teknik
Hem TEKNIK TCS stöder Barnsjukhus med årlig donation och innovativ teknik

TCS stöder Barnsjukhus med årlig donation och innovativ teknik

Publicerat av: Redaktionen

I samband med TCS Lidingöloppet i september varje år ger TCS en betydande donation till Astrid Lindgrens Barnsjukhus för att utveckla innovativ teknik som förbättrar barns vistelse på sjukhuset.

Ett exempel på denna teknik är AV1-roboten, som möjliggör att patienter kan delta i skolundervisning och interagera med sina klasskamrater även när de befinner sig i sin sjukhussäng.

Ett annat exempel är ”sinnesrummet” samt en mobil ”sinnesvagn” med sensoriska produkter som kan användas av sjukhusets patienter för lek och nöje.

– Att få barnet att känna lust påskyndar barnets läkeprocess. För leken läker, brukar vi säga. Det hade varit en omöjlighet att göra den typen av inköp om det inte hade varit för TCS donationer, säger Charlotte Elf, enhetschef på Astrid Lindgrens Barnsjukhus.

I år blir åttonde året i rad som TCS donerar till sjukhuset, som en del av sitt långsiktiga initiativ för att underlätta barns sjukhusvistelse genom tekniska innovationer. Något de är stolta över.

– Vi letar hela tiden efter nya tekniska lösningar som kan hjälpa till att underlätta barnens vardag på sjukhuset, säger Roland Bägén, marknads- och kommunikationschef på TCS.

Donationen till Astrid Lindgrens Barnsjukhus och TCS engagemang som titelsponsor för Lidingöloppet är en del av företagets bredare arbete för sociala frågor och strävan efter att bidra till ett bättre samhälle, både för TCS anställda och samhället i stort. Utöver detta initiativ inkluderar TCS sitt CSR-arbete andra viktiga insatser.

TCS stöder Barnsjukhus med årlig donation och innovativ teknik

Genom välgörenhetsengagemang, såsom donationer av teknisk utrustning och ekonomiska medel, stöder TCS organisationer som RediSchool och barnrättsorganisationen ECPAT. Genom att stödja dessa organisationer strävar TCS efter att göra en positiv skillnad i samhället och förbättra människors liv och välbefinnande.

För mer information om TCS arbete med Astrid Lindgrens Barnsjukhus, se filmen nedan eller via länken.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>