Teknikbolaget ISAB expanderar inom kemisektorn
Hem NYHETER Teknikbolaget ISAB expanderar inom kemisektorn

Teknikbolaget ISAB expanderar inom kemisektorn

Publicerat av: Redaktionen

Inhalation Sciences fick nyligen en genombrottsorder från ett stort amerikanskt bolag inom kemisektorn.

Under de senaste 10 åren har de sålt sin teknik till framför allt aktörer som utvecklar inhalationsläkemedel men nu expanderar de snabbt även inom kemisektorn.it-hälsa.se

”Den nya ordern från Dow Chemicals är ett stort genombrott både inom kemisektorn och på den amerikanska marknaden. Vår nya kund kommer att använda tekniken för att analysera risker vid utveckling av nya material”, säger Fredrik Sjövall som är VD för Inhalation Sciences.

Tekniken som utvecklats i samarbete med AstraZeneca och Karolinska Institutet används nu inom både läkemedelsutveckling och studier på partiklar i bland annat föroreningar. Idag lider ungefär 10% av världens barn av astma och 7 miljoner människor dör varje år på grund av luftföroreningar.

Med vår teknik minskar risken för felaktiga resultat samt risken för att för stor mängd testsubstanser används, vilket leder till stora besparingar av både tid och pengar, berättar Fredrik Sjövall. Våra kunder har uttalat sig väldigt positivt om oss och vår teknik vilket visar att vi löser ett viktigt problem.

Investeringsnätverket Stockholms Affärsänglar och Almi Invest såg tidigt potentialen i bolaget och har investerat betydande summor pengar för bolagets initiala expansion. Nu tar de in ytterligare kapital för att öka expansionstakten inom kemi- och läkemedelssektorerna.

Vi är verksamma på två stora och expansiva marknader och ser att vi har en enorm internationell tillväxtpotential, avslutar Fredrik Sjövall.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>