Tekniskt omsorgsstöd – Förslag till internationellt arbete för ekonomisk bedömning av tekniskt stöd för vård i hemmet.
Hem NYHETER Tekniskt omsorgsstöd – Förslag till internationellt arbete för ekonomisk bedömning av tekniskt stöd för vård i hemmet.

Tekniskt omsorgsstöd – Förslag till internationellt arbete för ekonomisk bedömning av tekniskt stöd för vård i hemmet.

Publicerat av: Redaktionen

Den internationella standardiseringsorganisationen IEC har sänt ut förslag till två nya arbeten inom området tekniskt omsorgsstöd.

Tekniskt omsorgsstöd – Förslag till internationellt arbete för ekonomisk bedömning av tekniskt stöd för vård i hemmet. 2Det ena gäller ett förslag till referensdokument och blankett för en ekonomisk bedömning av införande av teknikstödda omsorgstjänster i hemmet. Det andra förslaget ska visa på hur referensdokumentet kan användas, med ett exempel på en tjänst för övervakning av kroniskt sjuka i hemmet med tekniska hjälpmedel. Syftet med förslagen är att ge en metod för bedömning av de eventuella ekonomiska fördelarna med att använda tekniska hjälpmedel, istället för konventionella tjänster eller som komplement till dem.

De båda förslagen, som har beteckningarna SyCAAL/117/NP respektive SyCAAL/119/NP, finns bland de aktuella förslagen till nya standardiseringsprojekt här och kan beställas från
SEK Svensk Elstandard på telefon 08 444 14 00 eller på adressen snc@elstandard.se. Sista dag för röstning inom IEC är 2018-11-30 respektive 2018-12-14, så SEK välkomnar eventuella synpunkter i god tid innan dess.

Arbetena är tänkta att drivas i systemkommittén ”Active assisted living” inom IEC och den svenska spegelkommittén är SEK SK Tekniskt omsorgsstöd. Om förslagen röstas igenom och projekten startar är svenska företag, organisationer, myndigheter med flera välkomna att delta genom den svenska kommittén.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>