Tieto får fortsatt förtroende som helhetsleverantör av IT åt Region Skåne

Det är nu klart att Tieto får förtroendet att fortsätta leverera användarnära IT till Region Skåne, ett av Sveriges största landsting.

Tieto får fortsatt förtroende som helhetsleverantör av IT åt Region Skåne 1Förlängningen gäller i 2 år med möjlighet för yttrligare förlängning i 6 år. Avtalsvärdet uppgår till 300 miljoner kronor.

Avtalet innebär ett helhetsansvar för leverans av användarnära IT till Region Skånes 35 000 anställda. Det innefattar ett flertal områden såsom utskrift, arbetsplatsstöd, multimedia och videokonferens samt servicedesk och närservice med relaterade tillbehör och extra teknikerstöd. Tieto kommer därmed att fortsätta förse regionens användare med moderna tjänster och ny teknik som kontinuerligt utvecklas.

– “Vi är mycket glada över Region Skånes förnyade förtroende som ger oss en gemensam plattform för att fortsätta utveckla moderna och flexibla tjänster som blir till nytta för medborgarna i regionen,” säger Cristina Petrescu, global chef för offentlig sektor, Tieto.

Tieto har samarbetat med Region Skåne i mer än 40 år och har lång erfarenhet inom offentlig sektor och levererar IT-tjänster till Sveriges samtliga landsting. Det förnyade avtalet befäster bolagets position som den ledande IT-aktören i Malmö-regionen.