Tieto får utökat ansvar som Region Skånes IT-partner
Hem NYHETER Tieto får utökat ansvar som Region Skånes IT-partner

Tieto får utökat ansvar som Region Skånes IT-partner

Publicerat av: Redaktionen

Tieto har tecknat ett omfattande avtal med Region Skåne gällande heltäckande IT-tjänster som stödjer regionens fortsatta digitaliseringsresa.

Tieto får utökat ansvar som Region Skånes IT-partner 1

Mats Brandt, chef för offentlig sektor, Tieto Sverige

Målet är bland annat att främja regionens arbete för en tryggare och mer jämlik hälso- och sjukvård. Avtalet sträcker sig över fyra år med möjlighet att förlänga till och med år 2031. Avtalsvärdet uppgår till 410 miljoner kronor.

Tieto har under många år haft ett helhetsansvar för Region Skånes IT-drift och användarnära IT med viktiga vårdstödjande applikationer. Nu kommer Tieto att utöka leveransen med både applikationsförvaltning och applikationsutveckling samt plattformar och infrastruktur som en tjänst till samtliga verksamheter och användare. IT-utveckling och koordinering av leverantörer ingår i ansvaret. Syftet är att möta växande behov inom områden så som e-hälsa, där kraven från invånarna blir allt större.

Tieto har samarbetat med Region Skåne i 40 år och levererar för närvarande IT-tjänster till Sveriges samtliga landsting. Det nya avtalet befäster företagets position som den ledande IT-aktören i Malmöregionen.

– Vi är mycket glada över denna fördjupning av samarbetet. Långsiktigt innebär det här en fortsatt utveckling av IT-miljön och en modern plattform för verksamhetssystemen i enlighet med landstingets behov. Syftet är att förse regionen med tjänster som bidrar till ett smartare samhälle och en enklare vardag för medborgarna, säger Mats Brandt, chef för offentlig sektor, Tieto Sverige.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>