Tieto stärker digital satsning för äldreomsorgen
Hem NYHETER Tieto stärker digital satsning för äldreomsorgen

Tieto stärker digital satsning för äldreomsorgen

Publicerat av: Redaktionen

Tieto har förvärvat svenska startup-företaget VisueCares mjukvarutillgångar och relaterade rättigheter.

Tieto stärker digital satsning för äldreomsorgen 1

Cristina Petrescu, global chef för offentlig sektor, Tieto

Målet är att stärka kapaciteten inom branschspecifik mjukvara och bredda erbjudandet för den kommunala äldreomsorgen. VisueCares molnbaserade lösning är utvecklad för att hjälpa personalen med effektivare hantering av särskilt boende för äldre och funktionshindrade. Den möjliggör enkel tillgång till relevant information och bättre samarbetsmöjligheter med ökad vårdkvalitet som följd.

– Den svenska vård- och omsorgssektorn är ett prioriterat område för oss. Den här affären ger oss möjlighet att stödja våra kunders digitaliseringsresa på ett ännu bättre sätt. Samtidigt kan vi använda och vidareutveckla många av de lösningar vi redan infört i de nordiska länderna, säger Cristina Petrescu, global chef för offentlig sektor, Tieto.

VisueCare grundades 2014 med målet att underlätta det dagliga arbetet för personal och skapa smartare sätt att arbeta inom äldreomsorgen. Företagets lösning har utvecklats i nära samarbete med äldreomsorgspersonal och möjliggör förbättrad kvalitet och effektivitet inom vården genom att visualisera planering och underlätta kvalitetssäkring. VisueCare har genomfört pilotprojekt med lösningen i samarbete med flera kommuner i Sverige.

– Många kunder står inför den dubbla utmaningen att driva verksamheten mer effektivt samtidigt som de måste ta fram nya och förbättrade tjänster för medborgarna. Äldreomsorgen är ett område där det finns en växande efterfrågan på effektivare lösningar. Det här förvärvet är ett ytterligare steg för att stärka vår roll inom vård- och omsorgssektorn, säger Cristina Petrescu.

Tieto är en ledande leverantör av IT-tjänster för offentlig sektor i Norden, med strategiska tillväxtambitioner i Sverige. Förvärvet av VisueCare kommer att stärka företagets branschspecifika mjukvaruverksamhet, som för närvarande utgör över 30 procent av Tietos totala intäkter.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>