TietoEVRY kommer att erbjuda Stockholms stad en IT-miljö
Hem NYHETER TietoEVRY kommer att erbjuda Stockholms stad en IT-miljö

TietoEVRY kommer att erbjuda Stockholms stad en IT-miljö

Publicerat av: Redaktionen

TietoEVRY har tilldelats ett långsiktigt avtal med Stockholms stad gällande nästa generations IT-tjänster

Stockholms stad har efter en upphandling tilldelat TietoEVRY uppdraget för utveckling, förvaltning och drift av stadens olika verksamhetssystem.

TietoEVRY kommer att erbjuda Stockholms stad en IT-miljö som omfattar toppmoderna digitala tjänster, inklusive automation och AIOps, för att modernisera stadens applikations- och infrastrukturlandskap, som lever upp till höga regulatoriska krav och standarder. Avtalet löper initialt över en period om sju år, med möjlighet till förlängningar med maximalt åtta år, och beräknas representera ett potentiellt kontraktsvärde på cirka 4 miljarder SEK över 15 år.

Stockholms stad har ställt höga krav på säkerhet, tillgänglighet och lokal kapacitet, vilket TietoEVRY kunnat svara mot genom att tillhandahålla lokala datacenterlösningar och expertteam. TietoEVRY kommer bland annat att erbjuda samordning, hantering och utveckling av stadens stadsövergripande system, samt de system som används lokalt inom förvaltningar, bolag eller stiftelser.

TietoEVRY kommer att erbjuda Stockholms stad en IT-miljö

Johan Torstensson, Sverigechef på TietoEVRY.

– Vi är oerhört glada och hedrade över att Stockholms stad har tilldelat oss det här omfattande uppdraget, vilket expanderar vårt nuvarande bidrag till deras verksamhet och digitala ambitioner. Stockholms stad har ställt höga krav på kostnadseffektivitet och leveransduglighet och det här bekräftar att vi har den lokal och globala kapacitet som krävs för att stötta en så stor aktör som Stockholms stad. Detta har möjliggjorts genom integrationen av TietoEVRY och den unika expertis och långa erfarenhet vi nu kan erbjuda. Vi har också gjort investeringar i våra team och datacenter med bas i Stockholm, som kommer att bli betydelsefulla i vårt fortsatta samarbete, säger Johan Torstensson, Sverigechef på TietoEVRY.

– Stockholms stad har satt tydliga effektmål med upphandlingen för att säkerställa att de får en IT-leverans som har sin utgångspunkt i verksamheternas behov och som löpande kan optimeras. De har också efterfrågat en modern och säker IT-miljö som lever upp till högt ställda regulatoriska krav och standarder. Vi har kunnat svara mot detta genom att erbjuda en hög grad av automatisering och en modern IT-infrastruktur som är placerad i Stockholm, säger Sofia Kvarnhem, kundansvarig för Stockholms stad på TietoEVRY.

Genom ökad automation och AIOps – AI inom IT-drift – kommer TietoEVRY att kunna säkerställa löpande effektivisering av Stockholms stads verksamhet. AIOps innebär att data samlas in från olika källor, analyseras för att utveckla nya insikter att agera efter, för att lösa dagliga och storskaliga IT-utmaningar. TietoEVRY utsågs nyligen till ledande inom Norden när det kommer till AIOps, av ISG Provider Lens som utvärderar globala IT-företag.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>