Hem KRÖNIKA Till er fantastiska läsare, goda nyheter

Till er fantastiska läsare, goda nyheter

Publicerat av: Redaktionen

[KRÖNIKA] Till er alla som kanske redan gör immunstärkande aktiviteter eller som vill bli inspirerade att starta upp, goda nyheter kan vi komma långt på, endast några veckor.

Till er fantastiska läsare, goda nyheter 4Kroppen har verkligen en självläkande förmåga och i mitt arbete ser jag det så ofta. I samband med att Covid-19 exploderade, bestämde jag mig för att testa om det jag skriver och mina kunskaper skulle kunna stärka immunförsvaret hos en person på endast några veckor, jag testade på en person som jag visste hade ett nedsatt immunförsvar.

Jag använder mig av en evidensbaserad, digitala hälsoundersökningen (Wellness-Screening) som jag använder i mitt arbete, där det framkommer 30 olika hälsomarkörer och som används för individuell livsstilsprevention. En av de biomarkörer som framkommer är immunförsvaret, i blod är den markör jag använder jämfört med 2 blodmarkörer som heter CD4 + och CD8 +, dessa två mäter aktiviteter i det medfödda immunförsvaret. Vid HIV som exempel förstörs CD4+ medan CD8+ finns kvar viket medför att det blir en felaktig kvot. När vi gjorde forskning på denna markör för att fastställa ett värde i den digitala hälsoundersökningen jämfördes värdena hos personer med HIV, före och efter behandling, då en avvikelse i kvoten mellan CD4/CD8 gör dem mycket infektionskänsliga.

I Indien tar man dessa blodprover hos befolkningen, för att mäta infektionskänsligheten (förmågan för fösta linjens immunförsvar, de medfödda att försvara oss mot bland annat virus). Då Indien är ett mycket fattigt land och en epidemi skulle kunna slå massivt mot landets befolkning, så ger man de med identifierad nedsatt medfött immunförsvar en medicin preventivt.

Utifrån hälsoundersökningen så var det främst tre markörer som jag var intresserade av om de blivit bättre, immunförsvaret, om det fanns en låggradig inflammation (jämfört med CRP i blod) och om koaguleringen (mindre blödningar i blodkärlsväggarna) jämfört med fibrinogen i blod, till min glädje hade alla dessa markörer blivit bättre.

Visit 1 – som ni ser i bildens första spalt var innan vi startade med immunstärkande aktiviteter, immun responsen ska ligga på minst 40, var mycket låg och låg på 23 när vi startade, efter några veckor har vi fått upp den till 39,7 nästan inom referensområdet. Ingen inflammation kvar och inga avvikelser i koagulering, plus några andra positiva förändringar.

Till er fantastiska läsare, goda nyheter 5Fantastiskt, på några veckor lyckades vi i det här fallet att stärka immunförsvaret. Livsstilsval, kost, anti-stress och lite nutritionsstöd mm gav effekt.

Ville dela det med er för jag vet att en del av er håller på med några ”stärk immunförsvaret aktiviteter” känn inte att det är meningslöst, även om ni inte vaknar upp en morgon och känner. -Wow, idag har jag ett fantastiskt immunförsvar, så tydligt är det inte, så händer det saker på insidan.

Om vi bortser från Sverige, så går läkare ut från hela världen och säger att det är viktigt att man stärker sitt immunförsvar, det är det vi ska förlita oss på just nu och är egentligen alltid lika viktigt.

I Sverige förbjöd man titeln läkare om man inte var medicinska läkare för några år sedan, helt plötsligt hade alla som gått en lång och gedigen utbildning till naturläkare inte rätten att kalla sig naturläkare längre.

Men som vanligt opponerar jag mig, vi är alla läkare, när vi medvetet gör handlingar som stärker vår hälsa och välmående.

Sätt på dig vita rocken och bli din egen läkare, genom att göra aktiviteter som är läkande.

Din kropp har en enorm förmåga att läka sig själv med din hjälp!

I Omtanke, Elena

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>